2021. évi XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nivódij Pályázói
Bekategorizálás alatt


Aréna Business Campus A Épület, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése

Videó megtekintése
Képgaléria


Az Aréna Business Campus egy környezettudatos, ergonomikus megaprojekt, mely exkluzív „A+” kategóriás irodákat kínál 72.000 négyzetméteren. A koncepció négy épületből áll, melyek közt hatalmas belső kert és gyalogos tér teremt egyedi és megnyugtató környezetet. Az irodakomplexum a mai kor lakóinak, felhasználóinak, valamint a jövő generációjának igényeire és vágyaira hangolódik.

A pályázaton az Aréna Business Campus 2020-ban átadásra került első épületével, vagyis a 21.000 m2 irodaterületet magában foglaló A irodaházzal nevezünk.

Az Aréna Business Campus a VIII. kerületben található, Budapest legdinamikusabban fejlődő részén. Elhelyezkedése kiváló, alig 3 perc sétatávolságra található a Stadionok metrómegállótól (M2) és sok különböző csatlakozási pont is van a közvetlen közelében. A legmagasabb minősítésű műszaki jellemzők és a számtalan házon belüli szolgáltatás, melyeket az épületek és a zöld kert biztosítanak majd, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy teljesen új környezetet teremtsenek, mely fenntarthatóbb, nyitottabb és kellemesebb munkahely.

BudaPart városnegyed


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A BudaPart projekttel egy unikális, urbánus, mégis természetközeli városnegyed jön létre mintegy 54 hektáros területen. A Property Market Kft. ingatlanfejlesztésében 2017 júniusában indult beruházás egyedülálló, mind elhelyezkedésének, mind a zöld- és vízfelület magas arányának köszönhetően. A teljes fejlesztési terület 23 hektárt ölel fel, amiből 17 beépíthető, így a leendő közparkokkal együtt a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része a főváros hatodik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát területe is. A megközelítőleg 10 éves, 6 fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó-és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztése valósulhat meg, így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben. A beépítési koncepciót a fejlesztő a dán ADEPT építészirodával dolgozta ki.

Kaposvári Intermodális Közlekedési Központ


Váci Greens E és F Épület


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A Váci Greens egy nagyszabású, campus stílusú fejlesztés Budapesten, a XIII. kerületi Váci úti irodafolyosón, 130.000 négyzetméternyi exkluzív „A+” kategóriás irodaterülettel, kiterjedt zöld közösségi környezetben. A koncepció összesen hat épületből áll és két fázisban valósult meg (I. fázis – A, B C és D épület, II. fázis – E és F épület).

A pályázaton a Váci Greens 2020-ban átadásra került II. fázisával, vagyis az 50.000 m2 irodaterületet magában foglaló E és F irodaházakkal nevezünk.

A Váci Greens Budapest elsőszámú üzleti negyedének szívében helyezkedik el, mindössze 400 méterre M3-as Gyöngyösi utcai metrómegállótól és a Duna Plaza Bevásárlóközponttól. A komplexum azon helyi és nemzetközi cégeknek nyújt ideális iroda megoldást, melyek a legmagasabb minőséget keresik és arra törekednek, hogy alkalmazottaiknak kényelmes, fenntartható és barátságos munkakörnyezetet biztosítsanak.

A Váci Greens tervezése és kialakítása a legjobb építészeti dizájnt ötvözi a legmodernebb és a lehető legmagasabb fokú környezettudatos építési technológiákkal.

Lelle Resort, Balatonlelle


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A Lelle Resort Lakópark közvetlen vízparti telken négy különálló, környezetbe illeszkedő épülete valósult meg modern műszaki megoldások alkalmazásával. A tervezés során - a korábbi Balaton parti fejlesztéseink alkalmával felhalmozott tapasztalatainkat kihasználva - fokozott figyelmet fordítottunk a szellős és élhető kialakítás mellett a balatoni panoráma biztosítására is, melynek eredményeként a lakók mintegy fél hektáros parkosított területen tudnak kikapcsolódni.
A földszinti fedett parkolókon túl a felszínen, illetve a mélygarázsban gépkocsi beállók, illetve tárolók kerültek kialakításra.
A beruházás tervezésénél a lehető legtöbb vásárlói igény kiszolgálását megcélozva fokozott figyelmet fordítottunk a változatos lakásmix kialakítására, melynek köszönhetően a 46 m2-es másfél szobás lakástól a 89 m2-es négyszobás lakásig többféle lakástípus készült. A lakások nagy része balatoni kilátással rendelkező, kényelmes erkéllyel került megépítésre.
A lakások egyszerre komfortosak, energiahatékonyak és a korszerű épületgépészeti megoldások révén alacsony költséggel fenntarthatók. A fűtés és melegvíz ellátás lakásonként egyedileg, kondenzációs gázkazánról valósult meg. Minden lakást redőnnyel, szúnyoghálóval és klíma előkészítéssel láttunk el.
A lakók kényelme érdekében bejáratnál kerékpár tároló készült, mely a helyi környezetbarát, rövidtávú közlekedést szolgálja.

Platán Lakópark, Balatonlelle


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A balatonboglári parti ingatlan a lakhatást, pihenést illetve az üdülést szolgáló projekt megvalósításának céljául épült, oly módon, hogy a terület szép, panorámás adottságát minél jobban kihasználva minden lakásnak kilátása legyen a tóra és emellett a telek belsejében jól használható, egységes zöldfelületek maradjanak.
A parti sétány a Jamai patak és a Hunyadi utca felőli utcakép egyaránt ide illő, kellemesen oldott, arányos és a hely szelleméhez méltó.
A lakóparkban 3 kisebb és egy nagyobb épületben létesült 76 db lakás. Mindegyik épület háromszintes. A lakások teraszosak, a teraszokról gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra. A felső emeleti lakások a visszahúzott homlokzatokkal több helyen nagyméretű teraszok kialakítását tették lehetővé.
Az épületek közötti belső sétány egyenesen a Balaton partjára vezet, az épületek pedig utat nyitnak a sétánynak.
A parkolás lehetőségét telken belül szabadtéri parkolók biztosítják. A bejáratnál kerékpár tároló készült, mely a helyi környezetbarát, rövidtávú közlekedést szolgálhatja.

Tetris ház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A Tetris ház egyetlen ütemben készült el. Az épületben földszint + 8 emeleten 270 lakás található, melyek mindegyike terasszal, erkéllyel vagy kertkapcsolattal rendelkezik. A különböző lakástípusok széles skálán mozognak az egyszobás stúdióktól a nagyobb, 4 szobás lakásokig. A lakók kényelmét kétszintes mélygarázs, parkosított kert, játszótér és a Fehérvári út felől üzletek biztosítják.
A fejlesztés lakóterületbe ágyazódik be. A területre nagyobb lépték jellemző, ehhez igazodik a ház mérete is. Bár nagyobb tömb építése hatékonyabb lett volna, a ház megfelelő léptékének megtalálása, a környezethez való illeszkedés lényeges koncepcionális elem volt. A maximális építménymagasság kihasználása mellett az épület egyik sarokpontja hangsúlyosan kiemelkedik, reagálva a szomszédos tízemeletes házakra. A hátsó fronton az alacsonyabb, öt-hat emeletes épületekhez igazodik a magassága, ami izgalmas dinamikát vitt a tömegbe.
Fontos szempont volt emellett a telken álló nagyobb fák védelme is – ezek elhelyezkedése határozza meg a ház udvarait: a három utcai csatlakozásút, egyet pedig a tömb belsejében. A pinceszinti mélygarázs is a megtartott fák kikerülésével épült.
A tömegen nem jelennek meg erkélyek – a loggiákból kiforduló színfoltok teszik élénkké, játékossá a megjelenést, miközben homlokzatok megnyugtatóan egységes képet alkotnak. Az egyes épületszárnyak a földszinten összekötöttek. A főbejárat egy kapuzaton és egy szabadtéri belső udvaron keresztül megközelíthető.
A ház igyekszik egy kevésbé motiváló környezetben erőteljesebb arculattal, önálló identitással megjelenni.

Emerald Residence , Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Az Emerald Residence Budapest szívében, az V. kerületi Petőfi Sándor utcában lévő lakóház és boutique hotel. A lakástulajdonosok a hotel nyújtotta szolgáltatásokat is élvezhetik, mint a 24 órás recepció, reggeli a hotelből, takarítás, mosoda. A megújuló Szervita téren, a Szent Anna-templom közvetlen szomszédságában elhelyezkedő épület nemcsak egyedülálló lokációt biztosít, hanem építészetileg, anyaghasználatában és szolgáltatásait tekintve is a magyar piacon eddig nem létező kategóriát teremt, a „Landmark” lakásfejlesztések kategóriáját.
Az Emerald Residence otthonai időtlen stílust képviselnek értékálló minőségben, Európa egyik legszebb fővárosában. A lakásokon kívül kereskedelmi egységek – üzlethelyiségek – is kialakításra kerültek a földszinten és az 1. emeleten. Az épület 2-5 szintjén általános lakószintek, a felső 3 szinten teraszos lakások elérhetők. A lakóház mindezek mellett autóval vagy gyalogosan szintén kiválóan megközelíthető: mindössze két perc sétával elérhető Deák tér, a főváros három metróvonalának, valamint számos busz- és villamosjáratnak a centruma, valamint 10 perces távolságban található a Parlamenttől, Operaháztól vagy éppen a Bazilikától.

Németvölgyi Residence, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A Németvölgyi Residence egy 16.651 négyzetméter, ősfás területű ingatlanra tervezett, 6 épületből álló villapark, épületek innovatív építészeti stílusban, exkluzív külső megjelenéssel emelik a környék patinás házainak hangulatát. A homlokzatokon megjelenő különböző színes üvegfelületek díszítik és teszik egyedivé az épületeket. Építészeti megjelenését tekintve modern, változatos tömegű épületek kapnak helyet benne. A projekt különlegessége, hogy az alaprajzok szintenként teljesen különbözőek, valamint minden lakás terasszal és hatalmas üvegfelületekkel rendelkezik. A projekt, a főváros egyik legélhetőbb részén, a XII. kerületben, a hegyvidéki terület bevezető lankás területén helyezkedik el, panorámával a Budai várra és Pest számos építészeti nevezetességére. A környék patinás épületei között igazi különlegesség a tervezett újépítésű lakópark. A környék megfelel a zöldövezeti elhelyezkedés minden kritériumának, de Buda legfontosabb közlekedési és szolgáltatási csomópontjai is perceken belül elérhető távolságra találhatóak. A Királyhágó tér és a Böszörményi út közvetlen szomszédsága egyedülálló infrastrukturális ellátottságával különlegesen sokszínű lehetőségeket kínál. Bisztrók, éttermek és cukrászdák várják a leendő lakástulajdonosokat felejthetetlen gasztroélményekkel, mozik és művelődési ház gondoskodnak a változatos kulturális programokról. A testi-lelki feltöltődésről uszodakomplexum, prémium fitness létesítmények, valamint masszázs, spa és wellness programok gondoskodnak.

Igazgyöngy Bölcsőde rekonstrukció, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése

Videó megtekintése
Képgaléria


INNOVATÍV MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETTUDATOS MEGOLDÁSOK.
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Lendületben 2.0 ciklusprogramjában célként jelölte meg, hogy az önkormányzat döntéseit, egész tevékenységét mindinkább a környezettudatosság hassa át. Az önkormányzati beruházásoknál a megújuló energia felhasználását előtérbe helyezzük, tovább alkalmazzuk a passzív-megoldásokat. Környezettudatos beruházásokkal és a fenntartható megoldások alkalmazásával, népszerűsítésével mutatunk példát a helyi közösségeknek a környezetminőség javítása érdekében.
A bölcsőde hőenergia és használati melegvíz ellátását a nagyobb lakótelepekre jellemzően itt is távhő szolgáltatás biztosította. Az épület a felújítás után is megtartotta a távhőt, mint primer hőenergia forrást. Az épület működéséhez szükséges energia mennyiség az épületszerkezetek – padlók, falszerkezetek, tetőszerkezet és a nyílászárók – hőszigetelése után jelentősen csökkent.
Az energiatudatos gondolkodás jegyében a gyerek foglalkoztatók, és az irodák hővisszanyerős szellőzést kaptak. Ez és az épület nagy üvegfelületeinek intenzív külső árnyékolása biztosítja a belső terek nyári túlmelegedés elleni védelmét. Az épület teljes belső világítás rekonstrukciója ledes fényforrásokkal történt. A felújítás után az épület fajlagos négyzetméterenkénti energia felhasználása megközelíti a passzívházak energia igényét.

Csalogány 43, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A Csalogány 43, Buda szívében, a főváros I. és II. kerületének határán, épült meg egy igényes, többfunkciós társasház keretében. Az épület alsó szintjén kiskereskedelmi üzlethelyiséget, másfél szinten irodákat és felette 99 lakást befogadó, vegyes funkciójú épület került kialakításra. A lakók kényelmét mélygarázs, parkosított kert, játszótér, díszkert és az épületben elhelyezkedő kiskereskedelmi üzlet szolgálja. A környék magas presztízse és az egyedülállóan jó tömegközlekedés igazi gyöngyszemmé teszi a társasházat, mely a tervezők által megálmodott, homlokzati kialakításában is egyedül álló, karaktere a környéken kiemelkedő. Az iroda szintek homlokzati megjelenése egységet képez a lakóház kialakításával. Az irodák nyílászárói részben az utcafrontra, részben a földszintet teljes egészében elfoglaló kereskedelmi egység esztétikusan parkosított zöldtetejére néz.

A felső emeletek exkluzív lakásainak egy része csodálatos panorámás kilátással rendelkezik az Országházra.

Benczúr11 lakó és irodaház projekt, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése

Videó megtekintése
Képgaléria


Benczúr11 lakó és irodaház projekt
1068 Budapest, Benczúr utca 11.

A diplomatanegyedben kialakításra került épület a patinás és a modern egyedülállóan lenyűgöző ötvözete. 3 különálló, a földszinten összekapcsolt épület-egységben 39db lakás és 1.850 m2 irodaterület vegyesen kapott helyet 2 szint mélygarázzsal, összesen 56 db parkolóhellyel. Az épület-egységek szépen parkosított díszkertet fognak közre. Az épület sajátossága, hogy a régi patinás bejárat és lépcsőház szolgálja ki az irodát, míg az új modern bejárat pedig a lakásokat. A Benczúr utcai klasszikus homlokzatú épületszárny a beruházó Pannónia Nyugdíjpénztár székházának ad otthont, míg a legfelső szinteken a garázsszintről induló saját lifttel elérhető belső kétszintes lakásokat építettünk, lenyűgöző panorámával Pestre, a Bazilika tornyára és a budai hegyekre. A másik két udvari, íves homlokzatú, modern épületszárnyban hatalmas üvegfelületű, egyedi tervezésű, világos, modern otthonok kerültek kialakításra. A lakások értékesítettsége a beruházás befejezésekor, az irodák bérbeadottsága pedig fél évvel a beruházást követően már 100% volt.

Mesevonat Bölcsőde, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A „Mesevonat Bölcsőde” a Zugló Önkormányzatának beruházásában újonnan felépült, korszerű, 48 gyermek elhelyezésére szolgáló intézmény.
Az 1381 m2-es alapterületű földszintes, zöldtetős épület egy 5529 m2-es parkosított telken helyezkedik el.
Az objektum vegyes épített környezetben, forgalmas kereszteződésben, domináns tájépítészeti elemként funkcionál.
A tervezés és megvalósítás során nagy hangsúly helyeződött a környezettudatos megoldásokra, az átlátható, világos terekre, a gyermekek számára fontos természetes fényre. Az épület belső terei és a külső homlokzatok is vidámak, színesek.
A telken belül játszótér, biciklizésre alkalmas terület lett kialakítva.
A beruházást az Önkormányzat KMOP pályázati támogatás segítségével valósította meg.

Flatco Apartmanház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A Flatco Apartmanház Budapest IX. kerületének egyik legizgalmasabb új építésű modern bérlakás épület-együttese.
A 8 és 10 emeletes egységekből álló épület előtt egy kis méretű városi tér kapott helyet üzlethelyiségekkel és vendéglátó egységgel. A kialakított városi tér szervesen kapcsolódik a földszinten elhelyezett közel 300 m2-es közösségi helyiségekhez. Az épületbe belépve tágas, igényes nagy belmagasságú lounge várja a hazatérőket, prémium közösségi lehetőségekkel: 24órás portaszolgálat, biciklitároló, elektromos autó töltőpont mellett közösségi nappali, edzőterem, biliárd és X-boxal felszerelt játékszoba.
A két épületszárny között az 1. emeleten hangulatos zárt belső kert került kialakításra, az itt élők részére.
A 256 lakásos épületben változatos méretű, magas műszaki tartalmú, teljesen berendezett és gépesített design lakások találhatóak. A lakások hűtéséről és fűtéséről az egyedi és újdonságnak számító Metrodom Dual Eco hőszivattyús rendszere gondoskodik.
A megfizethető prémium lakások második generációs okosotthon-rendszerrel felszereltek.
A Flatco Apartmanház magas műszaki- és minőségi szintet képvisel, a portaszolgálattól a teremgarázson át az energiahatékony- és okosotthon megoldásokig, mellyel kiemelkedő és méltó példájául szolgál a jövő bérlakásainak.

Ybl Budai Kreatív Ház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Az Ybl Budai Kreatív Ház 2018. májusában nyitotta meg újra kapuit. A felújítás célja, hogy a Világörökség részeként, műemléki védettség alatt álló eredetileg Ybl Miklós által tervezett 1870-es években épült szivattyúház épület teljes egészében nyitott legyen a látogatók számára, kapcsolódjon be a főváros kulturális életébe, nyújtson teret kortárs kiállítások és programok rendezéséhez, éledjen újjá a terasz és a kert vendéglátó funkciója. Fő szempont az épület átfogó rekonstrukciója és egy reprezentatív kulturális és társasági központ kialakítása volt a Várkert és a budai Duna-part gazdagítására, a felújításban a belső térszervezés kiegészítése, az örökségvédelmi értékek restaurálása. A pinceszint a kert felé közönségforgalmi terekkel és új, a süllyesztett udvarból nyíló bejárattal egészült ki, az üveghíd az épületben található éttermet a kert megújult teraszával köti össze. A külső és belső terek kapcsolata a sgrafittó boltozatos neoreneszánsz loggia helyreállításával, az egyedi üvegezéssel ellátva a Dunapart egyik gyöngyszemévé vált.

Zákonyi Park – szolgáltató épületek, Balatonfüred


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Az ingatlanfejlesztés szerves része a „Gyógyhelyfejlesztés Balatonfüred városában” tárgyú projektnek. Az eredetileg felszíni parkoló területen mélygarázs, majd felszíni területein a város színvonalas zöldterülete, valamint szolgáltató, kulturális és információs célú épületei valósultak meg.
A megvalósult fejlesztés mind a minőségi turizmust, mind a városban élő és a várost használó lakosok igényeit szolgálja azzal, hogy az eredetileg felszíni parkolóként használt területet szervesen bekapcsolta a fürdőtelep környezetébe. Élhető, emberléptékű területet hozott létre, amely kapcsot képez a vízparti beépítés és a villaépületekkel beépült telektömbök között.
A hagyomány öröksége és a megújuló arculat együtt, egymást kiegészítve illeszkedik a városi környezetbe és nemes anyaghasználatával, letisztult építészeti megfogalmazásával a jövőbe mutató pozitív üzenetet fogalmaz meg az embereknek. Összehangolja a különböző funkciók térigényét az új épülettömegek vizuális kiegyensúlyozottságával, a funkcionalitást a belsőépítészettel, design-nal.

Allure Residence, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Az Allure Residence lakókomplexuma közvetlen a történeti emlékek mellett, az egykori marhavásártér helyén épült fel Budapest IX. kerületében.
A 3 db 10 szintes épülettömbből álló, összesen 531 lakást, 10 üzlethelyiséget és a 2 mélygarázs szinten 621 db parkolóhelyet magába foglaló lakóépület olyan megastruktúra, ahol a térarányok és a funkcionális rend már igen jelentős prioritást kap. A hatalmas épülettömeg kisebb egységekre bontása, a benapozás, átszellőzés, a zöld területek integrálása, a közös használatú terek kialakítása, lépcsőházak és a hozzájuk kapcsolódó különböző lakástípusok elrendezése kiemelt fontosságú, mert a legfőbb cél egy emberi léptékű harmonikus környezet megteremtése, amely a közösségi létünk alapja.
Ez a gondolkodásmód határozta meg az Allure Residence megjelenését. Az épület földszintjén, a szoborszerű kompozíció „talapzatában”, mintegy 3000m2 alapterületen, a környéket kiszolgáló funkciók, éttermek, üzletek sorakoznak. Ez a szint egységes üveg homlokzatával nyit az utca irányába, kommunikál a nyüzsgő várossal.

Kecskemét CAMPUS Oktatási Épület, Kecskemét


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A campus tervezése során olyan intézmény létrehozása volt a cél, mely funkcióiban előremutató trendet képvisel. A haladó szellemiség egyik példája a színpadtechnikával ellátott előadóterem. Az 500 fős előadóból három kisebb terem hozható létre két kör alaprajzú, emelkedő padozatú térrész elforgatásával. Funkcionalitásában és építészetileg is különlegessége az épületnek az aulában függő 13 méter magas, közel 88 tonnát nyomó tőzsdetojás. A terem a gazdasági élet modellezését teszi lehetővé. A campusfejlesztéscélja – többek között – egy, a város számára is közösségformáló erejű központ létrehozása. Ezt szolgálja majd többek között étterem, kiállítóhely és egy multifunkcionális tér, ahol hangversenyek és színházi előadások kapnak helyet. Mindezt egy ligetes közösségi park veszi majd körül.

Szent Mihály templom és Sekrestyésház, Sopron


Hotel Sopron - Sky Wellness, Sopron


Budafoki kocsiszín, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A Kocsiszín épületegyüttes a Főváros II. világháború utáni első, újonnan épült villamos kocsiszínje. Feladata az elmúlt években beszerzett félszáz korszerű villamos szerelvény karbantartása, fenntartása és tárolása.
Pozícionálása, tömegformálása, tagolása, színválasztása markáns megjelenésű, mégis illeszkedik a Fehérvári útra merőleges magas épületek sorába. A funkcionális követelmények teljesítésével is megtartásra került a két legrégebbi épületegyüttes az egykori HÉV kocsiszínből.
A ”Budapesti villamos és trolibusz járműfejlesztés I. ütem” c. projekt Európai Uniós társfinanszírozásból valósult meg. A projekt keretében 25 db maximum 36 méter hosszú, és 12 db maximum 56 méter hosszú járművet szerzett a Budapesti Közlekedési Központ.
A Budafoki Kocsiszín elsődleges célja azon járulékos infrastruktúra fejlesztések megvalósítása melyek nélkül a beszerzésre került új járművek közlekedtetése, üzemeltetése nem lenne biztosítható.
A 2013-ban elkezdett tervezési munka első szakaszában a funkcionális igények felmérése, elemzése mellet fokozott figyelmet fordítottak a tervezők a viszonylag nagy méretű épületegyüttes városképbe illesztésére is.
A Fehérvári út mentén hosszanti irányban elnyúló főépület hosszát a fém tető 7,5 m szélességű, a vágányok hossztengelyére merőleges sávozásával sikerült feloldani.
A kocsiszín funkcionalitásában Budapest legkorszerűbb technológiai felszereltségű komplex ilyen jellegű építménye, hiszen több típusú jármű tervszerű karbantartását és fenntartását végzik itt.
A csarnoképületben a legkorszerűbb jármű emelő és egyéb karbantartó berendezések, mozgatható szélességű felsővezeték szerelő pódiumok kerültek beépítésre. A változtatható emelő- pozíciókra és pódium padozatra azért van szükség, mert a budapesti tömegközlekedésben üzemszerűen működő valamennyi járműtípust be kell tudja fogadni.
Az építménykomplexum ötvözi a modern építészet elemeit, a klasszikus kocsiszíni ipari elemekkel.