2021. évi XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nivódij Pályázói
Irodaház


Váci Greens E és F Épület


Adatok ismertetése

Képek letöltése

Videó megtekintése
Képgaléria


Váci Greens E és F épület
E Épület: 1138 Budapest, Váci út 129-133.
F Épület: 1139 Budapest, Fiastyúk utca 4-8.

Pályázó: Atenor Hungary Kft.

Beruházó-Fejlesztő: Atenor Hungary Kft.

ATENOR projekt cég: City Tower Kft.
Tervező: TIBA Építész Stúdió Kft.
Kivitelezők : Mélyépítés: Swietelsky Magyarország Kft., Szerkezetépítés: Bayer Construct Zrt. Homlokzat: Alukol Homlokzattechnika Kft. Építészet: Prointerier Kft. Épületgépészet: BL-Ensi Zrt., Épületvillamosság: Thermo-Dizayn Kft. Lift: Kone Felvonó Kft. Tájépítészet: Proton Kft.

A Váci Greens egy nagyszabású, campus stílusú fejlesztés Budapesten, a XIII. kerületi Váci úti irodafolyosón, 130.000 négyzetméternyi exkluzív „A+” kategóriás irodaterülettel, kiterjedt zöld közösségi környezetben. A koncepció összesen hat épületből áll és két fázisban valósult meg (I. fázis – A, B C és D épület, II. fázis – E és F épület).

A pályázaton a Váci Greens 2020-ban átadásra került II. fázisa, vagyis az 50.000 m2 irodaterületet magában foglaló E és F irodaházak vesznek részt.

A Váci Greens Budapest elsőszámú üzleti negyedének szívében helyezkedik el, mindössze 400 méterre M3-as Gyöngyösi utcai metrómegállótól és a Duna Plaza Bevásárlóközponttól. A komplexum azon helyi és nemzetközi cégeknek nyújt ideális iroda megoldást, melyek a legmagasabb minőséget keresik és arra törekednek, hogy alkalmazottaiknak kényelmes, fenntartható és barátságos munkakörnyezetet biztosítsanak.

A Váci Greens tervezése és kialakítása a legjobb építészeti dizájnt ötvözi a legmodernebb és a lehető legmagasabb fokú környezettudatos építési technológiákkal.

Aréna Business Campus A Épület, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése

Videó megtekintése
Képgaléria


Aréna Business Campus A épület Budapest VIII. kerület

Pályázó- Beruházó-Fejlesztő: Atenor Hungary Kft.

ATENOR projekt cég: Hungária Greens Kft.
Tervező: Vikár és Lukács Építész Stúdió Kft.
Mélyépítés: Swietelsky Magyarország Kft., Szerkezetépítés: Péter-Építő Kft. Homlokzat: Alukonstrukt Kft., Építészet: Prointerier Kft. , Épületgépészet: Légmester Kft. Épületvillamosság: Centervill Kft. Lift: Kone Felvonó Kft.

Az Aréna Business Campus egy környezettudatos, ergonomikus megaprojekt, mely exkluzív „A+” kategóriás irodákat kínál 72.000 négyzetméteren. A koncepció négy épületből áll, melyek közt hatalmas belső kert és gyalogos tér teremt egyedi és megnyugtató környezetet. Az irodakomplexum a mai kor lakóinak, felhasználóinak, valamint a jövő generációjának igényeire és vágyaira hangolódik.

A pályázaton az Aréna Business Campus 2020-ban átadásra került első épülete a 21.000 m2 irodaterületet magában foglaló A irodaház vesz részt.

Az Aréna Business Campus a VIII. kerületben található, Budapest legdinamikusabban fejlődő részén. Elhelyezkedése kiváló, alig 3 perc sétatávolságra található a Stadionok metrómegállótól (M2) és sok különböző csatlakozási pont is van a közvetlen közelében. A legmagasabb minősítésű műszaki jellemzők és a számtalan házon belüli szolgáltatás, melyeket az épületek és a zöld kert biztosítanak majd, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy teljesen új környezetet teremtsenek, mely fenntarthatóbb, nyitottabb és kellemesebb munkahely.

FANUC Hungary Telephely, Törökbálint


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


FANUC Hungary Telephely
2045 Törökbálint, Torbágyi u. 7.

Pályázó : bim.GROUP Kft
Beruházó : FANUC Hungary Kft.
Tervező : bim.GROUP Kft.
Kivitelező : KÉSZ Építő Zrt.

A FANUC Hungary Kft. Törökbálint kereskedelmi övezetében bérelt telephelyen működött. A cég növekedésével az akkori telephely mérete már nem volt elegendő. A környező ingatlanokban megfelelő, bérbe vehető épületet nem találtak. A cég növekedése szükségessé tette egy saját telephely létesítését.
FANUC Hungary Kft. munkatársai egy olyan épületet szerettek volna, amiben hosszútávon sikeresen tudnak működni, és ami külső megjelenésben is szimbolikusan megmutatja a saját üzletágában elfoglalt és tervezett pozícióját.
A tervezés megkezdésénél a tömeg alakításban figyelembe kellett venni a jövőbeni bővítési lehetőségeket is, továbbá a telek adottságait és a tájolási lehetőségeket. Az épület tömegformálásánál és anyaghasználatban is törekedtünk a különböző funkciók elkülönülésére. Szigorúan a funkciókhoz kötötten a homlokzaton megjelennek a nemzetközi anyacég brand kiírásában lévő színek. A világosszürke, sárga, piros és zöld.
Az ingatlant a cég használatba vette és teljes terjedelemben a FANUC Hungary Kft. használatában van.

AGORA, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


AGORA BUDAPEST
Pályázó: FINTA ÉS TÁRSAI ÉPÍTÉSZ STÚDIÓ KFT
Beruházó: HB REAVIS FUND
Tervező: MAKE ARCHITECTS / FINTA ÉS TÁRSAI ÉPÍTÉSZ STÚDIÓ KFT
Kivitelező: HB REAVIS Construction

A projekt a budapesti központi üzleti negyed szélén, a volt buszpályaudvar területén található, egy egykori ipari zóna újra értelmezésével jött létre.
A tervezők meggyőződése szerint a Váci út és a Róbert Károly körút találkozásánál megvalósuló projektnek sokkal többnek kell lennie, mint egy vonzó fejlesztésnek: az élénk városi élet valódi fókuszává kell válnia, ahol a városi terek (terek és parkok) inspirálják a közösség életét, a közösségi élet pedig napszaktól függetlenül tölti meg élettel a tereket.
A beépítési koncepció új minőségű kapcsolatokat biztosít az intermodális csomópont és környezete, a Dunavirág utca menti irodák és a szomszédos lakónegyedek között. Az új gyalogos útvonalak fókuszában áll a projekt legfőbb szervezőeleme, az intenzív zöldfelületek és a használható városi terek érzékeny arányát megvalósító városi léptékű köztér, az „Agóra”.
A projekt tehát egyszerre üzleti befektetés – végső kiépítésében 200 000 m2-t meghaladó nagyságú beépítés A- kategóriás irodaterületekkel, kereskedelmi és szolgáltató funkciókkal – valamint városépítészeti aktus is: a kerület új alközpontja, az urbánus lét új helyszíne.
Az első ütem bérbeadási szintje átadáskor 75%, egy évvel később 95% volt.

Nordic Light Trio irodaház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Nordic Light Trio irodaház
1133, Budapest Véső utca 7

Pályázó / Beruházó : Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Tervező: Paulinyi & Partners
Kivitelező: Skanska Építő Magyarország Kft.

A már sikeresen működő Nordic Light irodakomplexumot a 2020 szeptemberében átadott Nordic Light Trio teszi teljessé, melyet a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. választott székhelyéül. A teljesen bérbeadott ingatlant már egy évvel a befejezése előtt megvásárolta a JR AMC, egy dél-koreai befektetési alap.
A Skanska által fejlesztett irodaház világszínvonalú jövőképes munkahelyi környezetet teremt a bérlők számára. A Nordic Light Trio fejlesztése során a fenntarthatóság, a dizájn, a digitalizálás és a kényelem korszerű megoldásait alkalmazták. Az új irodaépületet megkapta a LEED Gold minősítését és törekszik a WELL minősítésre is. Az épületben rendelkezésre álló fenntartható megoldások hozzájárulnak az ökológiai lábnyom minimalizálásához és a működési költségek csökkentéséhez.
Az „A” kategóriájú, hétemeletes épület 14 000 m2-nyi bérelhető területtel, 223 parkolóhelyet biztosító mélygarázzsal és 2 400 m2-es parkosított kerttel rendelkezik.

Szabad György Irodaház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Szabad György Irodaház (és kapcsolódó létesítmények)
1054 Budapest, Kossuth Lajos tér. 6-8.
Pályázó: Market Építő Zrt. Scheer Sándor
Beruházó: Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. Waschler Tamás
Tervező: Vadász Építész Stúdió Kft. Vadász Bence
Kivitelező: Market Építő Zrt. Scheer Sándor

A szomszédos épülettel megegyező, historizáló homlokzatú, a meglévő/megmaradó épületszerkezet megújításával megvalósuló és a 2-es metró Kossuth téri megállójával egybe épült Szabad György Irodaházat közel nettó 9000 négyzetméteres hasznos alapterületen alakították ki.. Az irodaház összesen 9 szintes: pinceszint, földszint, 1-6. emelet, tetőtér. A szerkezetet monolit vasbeton alkotja, az épületben 8 darab gépészeti és egy darab mozgássérült felvonót építettek be.
A feladat részét képezte az irodaházban üzemelő étterem megépítése is a szükséges konyhatechnológiával együtt.
A beruházás a Szabad György Irodaház kialakításán kívül magába foglalta egy mintegy 100 négyzetméter alapterületű transzformátorház és egy új összekötő alagút kialakítását, valamint az Országház részleges átalakítását több mint 1100 négyzetméteren.

Budapest ONE Business Park, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Budapest ONE Business Park, 1. ütem,
1112 Budapest, Balatoni út 2.

Pályázó: Futureal
Beruházó: BP1 Első Ütem Ingatlanfejlesztő Zrt,
Tervező: Paulinyi&Partners Zrt
Kivitelező: Pedrano Construction Hungary Kft.

A végső formájában több mint 65 ezer négyzetméteres Budapest ONE első üteme 25 000 négyzetméter bérirodát, 2700 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet és 417 férőhelyes mélygarázst biztosít. A Magyarország legnagyobb multimodális közlekedési csomópontjában található szalagépülete a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb formát kapta. A BREEAM környezettudatos épületminősítésű irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg az emberközpontú, nemzetközi WELL Building Platina előminősítést. A Futureal Stay Safe kezdeményezésében a fejlesztése során új egészségvédelmi előírásokat, illetve technológiai megoldásokat alkalmaznak. Az energiatakarékos épületben a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll, emellett elektromos autótöltésére is lehetőség van.
A bérbeadás állása az építkezés befejezésekor 74%, egy évvel később 100% volt.

IQ Innovációs és Kutató Központ, Kecskemét


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


IQ Innovációs és Kutató Központ
6000 Kecskemét, Izsáki út 8.

Pályázó : Kész Építő és Szerelő Zrt. Tápai Árpád vezérigazgató-helyettes

Beruházó : IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. Szalados László

Tervező, : Kész Építő és Szerelő Zrt. Budapesti Építész Iroda Porcsalmy Zoltán

Kivitelező: Kész Építő és Szerelő Zrt. Kondorosi Péter – Projektigazgató
Üzemeltetők adatai : KÉSZ Ipari Park Ingatlanhasznosító Kft. Varga András – ügyvezető
.

AZ IQ Innovációs és Kutató Központ Kecskemét egyik legimpozánsabb irodaépülete, mintegy 1.081 négyzetméteren helyezkedik el. Az I. és a II. ütemben megépült épületszárnyat egy látványos, tágas aula köti össze. Az irodák két szinten helyezkednek el, a földszinten egy 50 férőhelyes, valamint kettő kisebb tárgyaló helyezkedik el. Az épület alatt mélygarázs található, mely 42 gépjármű befogadására alkalmas.
Az épület messziről felismerhető a látványos, teljes frontot lefedő üvegburkolatáról, mely gondoskodik arról, hogy belső tereket a természetes fény töltse be. A belső designban dominálnak a natúr anyagok és látszó szerkezetek: beton, acél, üveg. A belső tér különlegessége továbbá, hogy az első emeleten egy üveg válaszfal került kialakításra, melynek segítségével betekintést nyerhetünk az épület mögött található gyár mindennapjaiba. Az irodaház auláját, valamint a bejárat előtti tereket acélból készült műalkotások teszik színesebbé. Az irodaház bérbe adottsága 100%.

Lakópark


Fagyöngy Lakópark, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Fagyöngy Lakópark
1038 Budapest, Róza köz 2.

Pályázó: RedWood Real Estate Holding
Beruházó: Fagyöngy Lakópark Kft
Tervezők: Weber Építésziroda

A Fagyöngy Lakópark a Redwood Real Estate Holding fejlesztésében épült meg 2017 és 2020 között Csillaghegyen egy 13.607 négyzetméteres, zöldövezeti, kertvárosi területen egy teljes koncepciófejlesztés keretében.
Igazodva a környék kertvárosias jellegéhez a projektben 160 modern otthon került kialakításra
egy villapark fejlesztéshez hasonló tágas, szellős parkosított környezetben, 10 kisebb lakóépületben. Integrálva a zöld kertet a minél inkább a lakók mindennapjaiba, a Lakópark egy aktív kertet kapott, kültéri kondigépparkkal, egy 400m2-es játszótérrel és a pados közösségi terek kialakításával.
A Fagyöngy Lakóparkban a lakáspiacon a ma elérhető legfejlettebb felszereltségű, modern mai lakásokat hoztunk létre 3 rétegű nyílászárókkal, SMART mennyezeti hűtő és fűtő rendszerrel, energiatakarékos hőszivattyús technológiával, mindezt időtálló anyagok használatával.
A régi papírgyár roskadozó, üzemen kívüli elhagyatott épületének helyére egy esztétikus fejlesztés került, amivel az egész környéket felpozícionálta egy elegánsabb, hangulatosabb, élhetőbb környékké.
A lakások 73%-át a kivitelezés befejezéséig, 93% -át egy évvel később értékesítették

Németvölgyi Residence, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Németvölgyi Residence

1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 29, 1124 Budapest, Németvölgyi út 41-45.

Pályázó-Beruházó : Biggeorge Property Nagygyörgy Tibor
Tervező: OK2 Építész Stúdió Olbert Krisztián
Kivitelező: GroundUp Építőipari Kft. Gál Zoltán
Üzemeltetők : Dioryx Bt Varga Gabriella

Budapest XII. kerületében a hegyvidék lankás a Budai várra néző panorámás városközeli részén egy 16.651 m2, ősfás területen 6 exkluziv külső megjelenésű, változatos tömegű, szintenként eltérő alaprajzú, nagy teraszos hatalmas üvegfelületekkel rendelkező lakásokat tartalmazó tetőkertes épületből álló villapark létesült. A környék patinás épületei között igazi különlegesség a tervezett újépítésű lakópark mely területének 60%-a zöldfelület. A környék megfelel a zöldövezeti elhelyezkedés minden kritériumának, de Buda legfontosabb közlekedési és szolgáltatási csomópontjai, éttermek, cukrászdák, uszoda, kulturális létesítmények is perceken belül elérhető távolságra találhatóak.
A fűtési és hűtési energiát, valamint a használt melegvíz ellátását környezetbarát talajszondás (TERRA SW Max 50 típusú) hőszivattyú rendszer biztosítja.
A lakások 99%-át sikerült értékesíteni az átadásig

Lelle Resort, Balatonlelle


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Lelle Resort Lakópark Balatonlelle, Honvéd u. 50.
Pályázó -Beruházó : OTP Ingatlan Zrt. Schlosser Alexa
Tervező: RIPSZÁM és Társa Építész Iroda Bt. Ripszám János
Kivitelező: SZABADICS Építőipari Zrt. (Szabau Kft. jogutódja) Kustor Bence

A Lelle Resort Lakópark közvetlen vízparti telken 3 db. 4 és egy 5 emeletes , környezetbe illeszkedő balatoni panorámás épülete valósult meg modern műszaki megoldások alkalmazásával. A lakók a telek területének 41%-án megvalósított , mintegy fél hektáros parkosított területen tudnak kikapcsolódni.
A lakóparkban 46 m2-es másfél szobás lakástól a 89 m2-es négyszobás lakásig többféle lakástípus készült, melyek nagy része Balatonra néző kényelmes erkéllyel rendelkezik.
A lakások egyszerre komfortosak, energiahatékonyak és a korszerű épületgépészeti megoldások révén alacsony költséggel fenntarthatók. A fűtés és melegvíz ellátás lakásonként egyedileg, kondenzációs gázkazánról valósult meg.
A lakóparkban fedett és nyitott autóparkolók kerékpár tárolók készültek. Az építkezés befejezéséig lakások 56%-át, egy évvel később a 87%-át értékesítették

Platán Lakópark, Balatonlelle


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Platán Lakópark, Balatonboglár, Hunyadi János u. 98.

Pályázó: OTP Ingatlan Zrt. Schlosser Alexa
Beruházó: Kikötő Ingatlanforgalmazó Kft Rába László
Tervező: RIPSZÁM és Társa Építész Iroda Bt. Ripszám János
Kivitelező: OTP Ingatlan Zrt. Schlosser Alexa

A gyönyörű balatoni panorámájú 76 lakásos Platán lakópark a lakhatást, pihenést illetve az üdülést szolgálja. A telek belsejében jól használható, egységes a terület 58%-át elfoglaló zöldfelületeket alakítottak ki .
A parti sétány a Jamai patak és a Hunyadi utca felőli utcakép egyaránt ide illő, kellemesen oldott, arányos és a hely szelleméhez méltó.
A 3 szintes épületek felső emeletén lévő lakások a visszahúzott homlokzatoknak köszönhetően több helyen nagyméretű teraszok kialakítását tették lehetővé.
Az épületek közötti belső sétány egyenesen a Balaton partjára vezet.
Szabadtéri parkolók és kerékpártárolók szolgálják a lakókat.
A kivitelezés befejezésekor a lakások 17%-át, egy évvel később 91%-át értékesítették.

Lakóépület


Flatco Apartmanház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Flatco Apartmanház,
1095 Budapest Bárd utca 2.


Pályázó: Metrodom Építő Kft.
Beruházó: Metrodom Next Kft.
Tervező: Hajnal Építész Iroda Kft.
Kivitelező: Metrodom Építő Kft.

A Flatco Apartmanház Budapest IX. kerületének egyik legizgalmasabb új építésű modern bérlakás épület-együttese.
A 8 és 10 emeletes egységekből álló épület előtt egy kis méretű városi tér kapott helyet üzlethelyiségekkel és vendéglátó egységgel. A kialakított városi tér szervesen kapcsolódik a földszinten elhelyezett közel 300 m2-es közösségi helyiségekhez. Az épületbe belépve tágas, igényes nagy belmagasságú lounge várja a hazatérőket, prémium közösségi lehetőségekkel: 24órás portaszolgálat, biciklitároló, elektromos autó töltőpont mellett közösségi nappali, edzőterem, biliárd és X-boxal felszerelt játékszoba.
A két épületszárny között az 1. emeleten hangulatos zárt belső kert került kialakításra, az itt élők részére.
A 256 lakásos épületben változatos méretű, magas műszaki tartalmú, teljesen berendezett és gépesített design lakások találhatóak. A lakások hűtéséről és fűtéséről az egyedi és újdonságnak számító Metrodom Dual Eco hőszivattyús rendszere gondoskodik.
A megfizethető prémium lakások második generációs okosotthon-rendszerrel felszereltek.
A Flatco Apartmanház magas műszaki- és minőségi szintet képvisel, a portaszolgálattól a teremgarázson át az energiahatékony- és okosotthon megoldásokig, mellyel kiemelkedő és méltó példájául szolgál a jövő bérlakásainak.
Az építkezés végéig lakások 80%-át , egy évvel később 100%-áteladták, vagy bérbe adták.

Allure Residence, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Allure Residence,
1097 Budapest, Vágóhíd u. 3

Pályázó/Beruházó : Dr. Ináncsy Ernő

Tervező: BORD Építész Stúdió Vezető tervező: Bordás Péter, Koordináló építész: Bukovszky Péter, Építészek: Benke Róbert, Hompók Zsófia, Kéki András, Kracker Csilla
Kivitelező: EMEL Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Szakony Árpád Üzemeltető: Városkép Kft Hege Csaba

Az Allure Residence lakókomplexuma közvetlenül a történeti emlékek mellett, az egykori marhavásártér helyén épült fel Budapest IX. kerületében.
A 3 db 10 szintes épülettömbből álló, összesen 531 lakást, 10 üzlethelyiséget és a 2 mélygarázs szinten 621 db parkolóhelyet magába foglaló lakóépület olyan megastruktúra, ahol a térarányok és a funkcionális rend már igen jelentős prioritást kap. A hatalmas épülettömeg kisebb egységekre bontása, a benapozás, átszellőzés, a zöld területek integrálása, a közös használatú terek kialakítása, lépcsőházak és a hozzájuk kapcsolódó különböző lakástípusok elrendezése kiemelt fontosságú, mert a legfőbb cél egy emberi léptékű harmonikus környezet megteremtése, amely a közösségi létünk alapja.
Ez a gondolkodásmód határozta meg az Allure Residence megjelenését. Az épület földszintjén, a szoborszerű kompozíció „talapzatában”, mintegy 3000m2 alapterületen, a környéket kiszolgáló funkciók, éttermek, üzletek sorakoznak. Ez a szint egységes üveg homlokzatával nyit az utca irányába, kommunikál a nyüzsgő várossal.
A kivitelezés befejezésekor az értékesítés szintje 90%, a bérbeadásé 40%, egy évvel később 97% illetve 80% volt

Thermal Zugló III. by Cordia, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Thermal Zugló 3 by Cordia
1141 Budapest, Fischer István utca 121.

Pályázó: CORDIA
Beruházó: Cordia Development 2. Ingatlanfejlesztő Zártkörű Befektetési Alap
Tervező: Gábor & Svejkovszky Építésziroda Bt.
Kivitelező: Pedrano Construction Hungary Építőipari Kft.

A Thermal Zugló 3 Pest legkeresettebb kertvárosi kerületében épült fel, ahol a lakók a zöldövezeti és a nagyvárosi életmód minden előnyét kiélvezhetik. Az első ütemben 202 lakás valósult meg, ezek értékesítettsége 99%. A lakás-alapterületek a piaci igényeknek és a kertvárosi elvárásoknak megfelelően változatos kialakításúak. A parkolóterület kizárólag az épület pinceszintjén található, így belső zöldfelületek autómentesek. A függőlegesen mozgatott belső terep az épületek közötti parkfelületek változatosságát szolgálja, ill. gátolja a földszinti lakásokhoz kapcsolódó magánkertek közötti átláthatóságot. A fejlesztés egyik különlegességét a nagyméretű, jól felszerelt közösségi helyiségek jelentik.
Az épületrészek páronként eltérő színű homlokzati klinkerlap-burkolatot kapnak, melyeket színében azonos háttérfelületek festett színe egészít ki és ezáltal alakít egységessé. Az épület geometriai és homlokzati felületi kialakításával az volt a cél, hogy mind az utcáról, mind a levegőből nézve harmonikus, városrészbe illeszkedő épület jöjjön létre.

Grand Corvin 1 by Cordia, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Grand Corvin 1 by Cordia
1082 Budapest, Corvin sétány 9.

Pályázó: CORDIA
Beruházó: CORDIA GLOBAL Ingatlanfejlesztő Zártkörű Esernyőalap - Cordia Global 11. Ingatlanfejlesztő Részalap
Tervező: LAB5 Architects
Kivitelező: Pedrano Homes Építőipari Kft.

A két ütemben megvalósuló Grand Corvin a Corvin Sétány fejlesztését lezáró lakóépület. A 942 m2-es belső zöld kerttel rendelkező fejlesztés 1. ütemében 194 lakás található (ezek 99%-a el is kelt), a 30 m2-es stúdióktól a 132 m2-es otthonokig. A földszinti lakások kertkapcsolatosak, minden emeleti lakáshoz erkély tartozik.
A Grand Corvin tömegét úgy formálták az eredeti városszövethez alkalmazkodó léptékűvé, hogy a burkolatok és színek változatosságával több, eltérő karakterre bontották fel. Az épület a Sétányt lezáró irodaházak és az azokat körülvevő terek koncepciójára reagál: a Sétánynak így nem egyszerűen vége szakad, hanem finom térbővületekkel szinte beúszik az épületek közé – ezt a koncepciót szolgálják a hátrébb húzott bejáratok is. Olyan beépítést kerestek a tervezők, mely sok teret és napfényt enged a mellékutcákra is, de fontos szempont volt a Sétány és a minél nagyobb zöld területek látványa. A belső udvarok fényviszonyait javító speciális fémlemezborítást hazánkban ilyen volumenű lakóépület-együttesnél még nem alkalmaztak korábban.

Tetris ház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Tetris ház, 1116 Budapest, Mezőkövesd utca 1.

Pályázó - Beruházó: OTP Ingatlan Zrt. Schlosser Alexa
Tervező: Fernezelyi, Basa Iroda Építész Kft. Fernezelyi Gergely
Kivitelező: HUNÉP Universal Építőipari Zrt. Szabó Péter

A lakóterületbe illeszkedő Tetris ház földszint + 8 emeletes 270 lakásos épület. Az egyszobástól négyszobásig terjedő nagyságú lakások mindegyike terasszal, erkéllyel vagy kertkapcsolattal rendelkezik. A lakók kényelmét kétszintes mélygarázs, parkosított kert, játszótér és a Fehérvári út felől üzletek biztosítják.
. A maximális építménymagasság kihasználása mellett az épület egyik sarokpontja hangsúlyosan kiemelkedik, reagálva a szomszédos tízemeletes házakra. A hátsó fronton az alacsonyabb, öt-hat emeletes épületekhez igazodik a magassága, ami izgalmas dinamikát vitt a tömegbe.
A nagyobb fák védelme határozta meg az épületszárnyak és udvarok, valamint a mélygarázs elhelyezését..
. Az egyes épületszárnyak a földszinten összekötöttek. A főbejárat egy kapuzaton és egy szabadtéri belső udvaron keresztül megközelíthető.
A ház igyekszik egy kevésbé motiváló környezetben erőteljesebb arculattal, önálló identitással megjelenni a loggiákból kiinduló színfoltokkal.
A lakások 94%-át a befejezésig értékesítették, egy évvel később minden lakást eladott a beruházó.

Szálloda


Hard Rock Hotel, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Hard Rock Hotel Budapest
1064 Budapest, Nagymező u. 38.

Pályázó: RedWood Real Estate Holding
Beruházó: Rockwood Ingatlan Kft
Tervezők: Studio 100 Építészeti Kft, Szász László
Lazaro Rosa-Violan Studio, S39 Hybrid Design Kft.

A Hard Rock Hotel Budapest a VI. kerületi Ó utca és a Nagymező utca sarkán épült fel 2017-2020 között a Redwood Real Estate Holding fejlesztésében. A Hard Rock Hotel Budapest egy eddig a magyar piacon nem létező kategória, a LifeStyle hotel kategória úttörőjeként jelenik meg a Közép-Kelet Európai piacon. A budapesti szálloda a Hard Rock Hotel International első saját üzemeltetésű európai szállodája.
A hotel a Világörökségi helyszín védőövezetén belül 3 telek összevonásával, 2 bontandó épület elbontásával, valamint a Nagymező utca 38. szám alatt fekvő épület homlokzatának újraépítésével készült el. A századforduló építészetét idéző, az utcaképbe illeszkedő épület egy modern rézötvözet fémlemez koronát kapott, amivel a sarki tömeg megfelelő hangsúlyt és egy modern, különleges befejezést kap.
Az épületben földszint + 7 szintjén kapott helyet 133 szoba, 3 luxus lakosztály, a Body Rock fitness terem, Constant Grind kávézó és bár, Sessions nemzetközi konyhás étterem, Rock Shop ajándék bolt, és a lenyűgöző panorámát nyújtó Roxy Rooftop tetőteraszos rendezvényterem.

Hotel Sopron - Sky Wellness, Sopron


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Hotel Sopron - Sky Wellness
9400 Sopron, Fövényverem utca 7.


Pályázó :GySEV Zrt – Hotel Sopron
Soltész István – Üzemeltetési vezető


Beruházó i / Üzemeltető:
GySEV Zrt
Kövesdi Szilárd István – Vezérigazgató

Tervező :
Archi.doc Építésziroda Kft.
építész tervező: Józsa Dávid,

Kivitelező :
Stettin-Hungária Magas-és Mélyépítőipari Kft.

Kóbor Csaba, Kelecsényi Zoltán László ügyvezetők

A GYSEV Zrt a több mint 30 éve átadott szálloda tulajdonosa elhatározta, hogy több ütemben szeretné felújítani Sopron egyik legnagyobb múltú 4 csillagos szállodáját. A ház fő jellegzetességét adja, hogy különleges panorámával rendelkezik a történelmi belvárosra és a Tűztoronyra. Gyönyörű, nyugodt környezettel várja vendégeit a város szívében, de mégis távol a város zajától. Célunk volt egy korszerű, minőségi szolgáltatásokat nyújtó wellness központ kialakítása. Fő szervező elem az egyedülálló városi panoráma minél teljesebb bemutatása volt. A fejlesztés teljes egészében magánberuházás keretében belül valósult meg.

Mystery Hotel, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Egy elfeledett épület útja a világhírig
A Mystery Hotel Budapest ingatlanfejlesztése

Pályázó: Sundell Estate Nyrt.
Beruházó: Sundell Estate Nyrt.
Tervező: Varrodesign Kft., Phoenarchitekt Kft., Konstruma Mérnöki Iroda Kft.
Kivitelező: DakotaÉpítő Kft.

A Mystery Hotel Budapest 2019 májusában nyitott meg. Az épület eredetileg 1896-ban a szabadkőművesek Magyarországi Symbolikus Nagypáholyának épült.

A 82 szobás, ötcsillagos butikhotel fejlesztésének a legfőbb szempontja az volt, hogy a történelmi szempontból nagy jelentőségű épület visszakapja az eredeti hangulatát és szellemiségét.

A szálloda teljeskörű szolgáltatást nyújt. A szobák mellett egy különleges Spa, étterem, tetőterasz és konferenciatermek is helyet kaptak az épületben.

A 2019-es New York-i Gold Key Awards két kategóriában (Best Lobby - Luxury, Best Room - Luxury) is a finalisták közé választotta és ezzel Európa legjobb Luxus Lobby és Luxus Szoba kategóriájának győztese lett.

Monastery Boutique Hotel, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Monastery Boutique Hotel
1011 Budapest, Fő utca 30.

Pályázó: Kapu Váralja Üzemeltető Kft.
Beruházó: Kapu Váralja Beruházó és Hasznosító Kft.
Tervező : Kima Studio Kft. Adamdesign Cart Kft.
Kivitelező: Ayaperfect Kft.

Az ingatlanfejlesztés célja, az országos műemlékvédelem alatt álló egykori kapucinus rendház felújítása és a szállodává alakítása gondos építéstörténeti vizsgálatot követően. Az épület múltjához méltó 47 szobás boutique szálloda került kialakításra a budai oldalon.
A Várnegyed alatti Viziváros tökéletes lokáció a nyugalmat és csendet kereső vendégek számára, ugyanakkor a belváros is könnyen elérhető távolságban található.
A szálloda tulajdonosainak és a szakmai üzemeltetőjének az Accent Hotel Management Kft.-nek közös célja volt , hogy a szálloda erős szakmai háttér mellett, az Accent Hotels portfolió szinergiáit kihasználva, magas színvonalon működjön a szállóvendégek maximális megelégedésére.
A 2019 júliusi nyitás után a budai oldalon hiánypótló szálloda hamar megtalálta a helyét a budapesti szállodai piacon, melyet a 78%-os első évi foglaltság is bizonyít.

Oktatás


Igazgyöngy Bölcsőde rekonstrukció, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése

Videó megtekintése
Képgaléria


Színekkel a kicsik fejlődéséért – az Igazgyöngy Bölcsőde panel épületének újragondolása
1138 Budapest Gyöngyösi sétány 3.

Pályázó: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat
Beruházó: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.
Tervező: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt., ZACC ÉPÍTÉSZIRODA Kft.
Kivitelező Nimród-Bau Beruházó és Kivitelező Kft.

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat távlati fejlesztési koncepciójának része a Gyöngyösi sétány összes középületének korszerűsítése, melynek keretében került sor 2018-2019 között a közel 40 éves Igazgyöngy Bölcsőde 1560 m2 alapterületű épületének és a 2875 m2 -es játszóudvarának komplex felújítására.
A beruházás közel 890 millió forintból valósult meg. A felújítás során az épület tartószerkezetéig visszabontásra került. Az épület működéséhez szükséges energia mennyiség az épületszerkezetek hőszigetelése után jelentősen csökkent. Az energia tudatos gondolkodás jegyében a gyerek foglalkoztatók, és az irodák hővisszanyerős szellőzést kaptak. Az belső világítás rekonstrukciója ledes fényforrásokkal történt. A felújítás után az épület fajlagos négyzetméterenkénti energia felhasználása megközelíti a passzívházak energia igényét.
Az ingatlan korszerűsítés után a bölcsőde XXI. századi komfortos körülményeket biztosít a dolgozóknak munkavégzéshez, a gyerekeknek pedig a bölcsődei léthez.

Kecskemét CAMPUS Oktatási Épület, Kecskemét


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Kecskemét CAMPUS Oktatási Épület
6000 Kecskemét, Izsáki út. 5.

Pályázók: Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. Minda Imre László
LIMA DESIGN Kft. Madosfalvi Zoltán
Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft. Hartvig Lajos DLA
Beruházó
Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. Minda Imre László

Tervezők
LIMA DESIGN Kft. Madosfalvi Zoltán
Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft. Hartvig Lajos DLA
Kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. Vörös Gábor

A campus oktatási épület egy új városi tér köré szerveződő többfunkciós épület együttes része. A tervezés során olyan intézmény létrehozása volt a cél, mely funkcióiban előremutató trendet képvisel. A haladó szellemiség egyik példája a színpadtechnikával ellátott előadóterem. Az 500 fős előadóból három kisebb terem hozható létre két kör alaprajzú, emelkedő padozatú térrész elforgatásával. Funkcionalitásában és építészetileg is különlegessége az épületnek az aulában függő 13 méter magas, közel 88 tonnát nyomó tőzsdetojás. A terem a gazdasági élet modellezését teszi lehetővé. A campusfejlesztés célja – többek között – egy, a város számára is közösségformáló erejű központ létrehozása. Ezt szolgálja majd többek között étterem, kiállítóhely és egy multifunkcionális tér, ahol hangversenyek és színházi előadások kapnak helyet. Mindezt egy ligetes közösségi park veszi majd körül.

Mesevonat Bölcsőde, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Mesevonat Bölcsőde
Budapest, XIV. kerület, Öv utca- Erzsébet királynő útja 204–208.

Pályázó : Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata
Beruházó : Zuglói Városgazdálkodási és Közszolgáltató Zrt
Tervező : Niteo Kft, Zimborás Gábor tervező
Kivitelező : FK-Raszter Építő Zrt

A „Mesevonat Bölcsőde” a Zugló Önkormányzatának beruházásában újonnan felépült, korszerű, 48 gyermek elhelyezésére szolgáló intézmény.
Az 1381 m2-es alapterületű földszintes, zöldtetős épület egy 5529 m2-es parkosított telken helyezkedik el.
Az objektum vegyes épített környezetben, forgalmas kereszteződésben, domináns tájépítészeti elemként funkcionál.
A tervezés és megvalósítás során nagy hangsúly helyeződött a környezettudatos megoldásokra, az átlátható, világos terekre, a gyermekek számára fontos természetes fényre. Az épület belső terei és a külső homlokzatok is vidámak, színesek.
A telken belül játszótér, biciklizésre alkalmas terület lett kialakítva.
A beruházást az Önkormányzat KMOP pályázati támogatás segítségével valósította meg.

Művelődés


Nemzeti Táncszínház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Nemzeti Táncszínház,
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

Pályázó: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.
Tervező: Zoboki Gábor DLA habil., Orlovits Balázs, Lente András
Beruházó: Millenáris Nonprofit Kht., Glázer Tamás, Dankó Virág Cecília
Kivitelező: ZÁÉV Zrt. Rozgonyi Péter
Üzemeltető:
Nemezti Táncszínház Nonprofit Kft., Ertl Péter
Millenáris Nonprofit Kht., Dankó Virág Cecília

A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központjaként 2001 óta szolgálja a magyar kultúrát. Legfontosabb feladata a hazai táncművészet képviselete, valamint menedzselése. Évente közel 300 előadást mutat be, és befogadó színházként közel negyven magyar, professzionális társulattal dolgozik együtt. A néptáncon át a klasszikus balettig, a társas tánctól a kortárs táncon keresztül az interaktív gyermekelőadásokig, műfaji sokszínűséggel kívánja fenntartani a Táncszínházba járó közönség érdeklődését. Hazai előadásaik éves nézőszáma megközelíti a 100 ezer főt.
A magyar táncszakma 2001-ben kapta meg játszóhelyéül a Karmelita Kolostorban lévő valamikori templomot, amely 1787-től Budapest első kőszínházaként működött. 2014-ben az a döntés született, hogy a Nemzeti Táncszínház új játszó helyet kap a Millenáris park E jelű épületben, amely eredetileg a Ganz művek transzformátorgyáraként működött. Mind a helyszín, mind az ipari épület térstruktúrája és adottságai optimálisak voltak a magyar táncszakmát egyesítő Nemzeti Táncszínház befogadására.

Rózsakert Szabadtéri Színpad, Nyíregyháza


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Rózsakert Szabadtéri Színpad
4400 Nyíregyháza, Benczúr Gyula tér 22.

Pályázó / beruházó : Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Kovács Ferenc polgármester
Tervező : „A” Stúdió ’90 Kft. Tenkely Szabolcs
Kivitelező: „KE-VÍZ 21” Zrt. Bence Antal
Üzemeltetők adatai: Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. Kirják Róbert

A projekt célja a vonzó városi image tovább erősítése volt: egy egységes arculatú, fejlett rekreációs és kereskedelmi funkciókkal rendelkező vonzó belváros megteremtése. Ebben fontos szerepet játszik a város sétálható, pezsgő belvárosi jellegének további erősítésével a Rózsakert Szabadtéri Színpad.
A projekt indokoltságát az adta, hogy a Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felelt meg. . Nyíregyháza frekventált helyén álló Szabadtéri Színpad a belváros jellegzetes, térszervező eleme. A város igen fontos intézménye jól illeszkedik a területen lévő építmények, épületek, terek formavilágához, építészeti megfogalmazásához.
Az 5000 négyzetméter alapterületű szabadtéri színpad épületegyüttese és közvetlen környezetének teljes megújulása nagymértékben bekapcsolódik a város mindennapi életébe. A projekt által lehetővé vált az építészeti örökség és az építészeti értékek megóvása.

Csillagerőd, Komárom


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Csillagerőd, Komárom
Pályázó és Beruházó : Városliget Zrt.,
Tervező: Mányi Építészeti Stúdió,
Kivitelező: Épkar Zrt., Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., West Hungaria Bau Kft.,

A Szépművészeti Múzeum kiállításával hamarosan megnyílik a teljeskörűen felújított és kibővített komáromi Csillagerőd. A Liget Budapest Projekt keretében megvalósult hatmilliárd forintos beruházással egy új, több mint 7000 négyzetméteres kulturális központ jött létre, ahol a Szépművészeti Múzeum hányatott sorsú gipszgyűjteményének többszáz jeles darabja hét évtized után talált végre méltó otthonra. Az új létesítmény oktatási, ismeretterjesztési feladatokat lát el, interaktív múzeumi körülmények között, így a Csillagerőd igazi családbarát kulturális intézményként várja majd a látogatókat.

Szent Mihály templom és Sekrestyésház, Sopron


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Szent Mihály templom és Sekrestyésház turisztikai célú megújítása és műemléki felújítása
9400 ron, Szent Mihály utca hrsz.1357,1356

Pályázó : Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Farkas Ciprián polgármester,
Beruházók: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri Egyházmegye

Tervező: Magyari Éva és Pazár Béla

Kivitelező : Swietelsky Magyarország Kft.

Üzemeltető: Győri Egyházmegye

Sopron legrégibb plébániatemploma, a XIII. századi eredetű Szent Mihály templom egykor a középkori városfalon kívüli eső temető mellé épült. A templom, méreteivel és merész arányaival Magyarország egyik legjelentősebb gótikus elemeket hordozó alkotása. Az évek során a város legjelentősebb műemlékévé és arculatának meghatározó elemévé, szimbólumává vált.
Felújítása Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának régi álma volt, mind az előbb említett városképi jelentőségű épület méltó bemutatása, mind a katolikus hagyományokkal rendelkező település vallási turizmusának fellendítése okán. A kivitelezési munka 2018 és 2020 között zajlott, melynek bekerülési összege ~3.000 millió Ft. volt. Az alapos minden részletre kiterjedő rekonstrukciós munkák három fő területre koncentráltak: A templom teljes körű külső és belső felújítása. A szomszédos, szintén műemléki védettségű Sekrestyésház felújítása, átalakítása, benne kávézó, kiállító tér létesítése. A templomkert megújítása, valamint a templom előtti járdaszakasz és parkolók felújítása.
Ma a Szent Mihály templom és a környező épületek, mint önálló attrakció bekapcsolódik Sopron és térsége turisztikai kínálatába, emellett egy olyan új, élményekben gazdag központ jött létre, amely egy egész városrész megtekintésének kiindulópontja lehet.

A Hegyvidéki Kulturális Szalon és környezete, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A Hegyvidéki Kulturális Szalon és környezete
Budapest, XII. kerület, Törpe u. 2.

Pályázó: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat. Felelős személy: Pokorni Zoltán polgármester
Beruházó: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat. Rimóczi János városfejlesztési irodavezető
Tervező: Lenzsér és társa Kft. Felelős személy: Lenzsér Péter építész; Platinium Group Kft. Felelős személy: Billing Tamás építész
Kivitelező: Archibona Kft. Felelős személy: Jakab Péter ügyvezető; PENTA Általános Építőipari Kft. Felelős személy: Oláh László

A Hegyvidéki Önkormányzat meghatározott átfogó fejlesztési célja színvonalas életkörülmények és szolgáltatások biztosítása, a kerületi lakosok életminőségének javítása, a művelt és tájékozott polgárság támogatása.
A kerület belső városrészén történetileg nem alakult ki településközponti szerepet betöltő tér. Az ITS egyik meghatározó eleme a Böszörményi út fejlesztése, a Hegyvidék főutcájának kialakítása.
Az ingatlanfejlesztés célja a főutcához kapcsolódóan a hiányzó lokális központ megteremtése. Ennek két alappillére a multifunkcionális használatra alkalmas közösségi tér létrehozása, és a közösséget kiszolgáló intézmények és szolgáltatások biztosítása.
Az Önkormányzat népszerű közművelődési intézménye, a Kulturális Szalon 2018-ig a Böszörményi úton működött. Az intézmény változatos programjaihoz a meglévő szűkös helyiség adottságai idővel alkalmatlannak bizonyultak. Az Önkormányzat méltó helyszínt kívánt biztosítani a Kulturális Szalon számára.
A Városháza tér és környezetének komplex fejlesztése lehetőséget adott a fenti célok megvalósítására.

Ybl Budai Kreatív Ház, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


A pályázatot ismertető kiadványhoz szükséges alapadatok és kiegészítő információk


• Pályamű elnevezése és címe: Ybl Budai Kreatív Ház,
1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9.
• Pályázó: Konstruma Mérnöki Iroda Kft. és Optima Befektetési, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt.,
• Beruházó: Vízház Ingatlanfejlesztő Zrt. és Optima Befektetési, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt.
• Tervező: Konstruma Mérnöki Iroda Kft., dr Oláh Mihály Zoltán vezető tervező - építészet
• Kivitelező: Kárpát Építő Kft.

Az Ybl Budai Kreatív Ház 2018. májusában nyitotta meg újra kapuit. A felújítás célja, hogy a Világörökség részeként, műemléki védettség alatt álló eredetileg Ybl Miklós által tervezett 1870-es években épült szivattyúház épület teljes egészében nyitott legyen a látogatók számára, kapcsolódjon be a főváros kulturális életébe, nyújtson teret kortárs kiállítások és programok rendezéséhez, éledjen újjá a terasz és a kert vendéglátó funkciója. Fő szempont az épület átfogó rekonstrukciója és egy reprezentatív kulturális és társasági központ kialakítása volt a Várkert és a budai Duna-part gazdagítására, a felújításban a belső térszervezés kiegészítése, az örökségvédelmi értékek restaurálása. A pinceszint a kert felé közönségforgalmi terekkel és új, a süllyesztett udvarból nyíló bejárattal egészült ki, az üveghíd az épületben található éttermet a kert megújult teraszával köti össze. A külső és belső terek kapcsolata a sgrafittó boltozatos neoreneszánsz loggia helyreállításával, az egyedi üvegezéssel ellátva a Dunapart egyik gyöngyszemévé vált.

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Országos Múzeumi és Raktározási Központ
1135 Budapest, Szabolcs u. 33-35

Pályázó /Beruházó : Városliget Zrt.,
Tervező: Narmer Építészeti Stúdió Budapest
Kivitelező: STRABAG Magyarország

Régi igény valósult meg a Városliget komplex fejlesztését és megújítását célzó Liget Budapest Projekt keretén belül, amikor a Városliget szomszédságában, a Szabolcs utcai izraelita kórház területén, barnamezős beruházásként az értékes épületegyüttes részleges újra hasznosításával létrejött az öt épületből álló, 37 ezer négyzetméteres alapterületű Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK).
A jelentős magyarországi közgyűjtemények számára tervezett műtárgyraktározási és restaurálási központban az eddig szétszabdalt, sokszor esetlegesen elhelyezett intézményi egységek egyesültek egy korszerű, világszínvonalú együttesben, kiegészülve a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézettel.
A fejlesztés hármas célt szolgál, egyrészt a legjelentősebb magyarországi közgyűjtemények, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Néprajzi Múzeum műtárgyraktározási és restaurálási műhelyei egyesülnek ebben a korszerű, világszínvonalú épületben. Másrészt az OMRRK a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézetnek (KEMKI) ad helyet, harmadrészt pedig az intézmény látogatóközpontként funkcionál. Az intézménykomplexum köré egy, a nyitvatartási időben bárki által szabadon használható 13.000 négyzetméteres parkot is kialakítottak.

Közlekedési létesítmények


Kaposvári Intermodális Közlekedési Központ


Adatok ismertetése

Képek letöltése

Videó megtekintése
Képgaléria


Kaposvári Intermodális Közlekedési Központ
7400 Kaposvár Áchim András utca 1.

Pályázó: SWIETELSKY Építő Korlátolt Felelősségű Társaság
Beruházó: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Tervező: VIKÖTI Mérnök Iroda Kft.
Kivitelező: SWIETELSKY Építő Korlátolt Felelősségű Társaság és SWIETELSKY stavební s.r.o.

A Kaposvári Intermodális Közlekedési Központ egyedülálló, az ország első ilyen jellegű fejlesztése. A közlekedési formák egymás mellé rendezésével a kaposvári közlekedés gyorsabbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé vált. A fejlesztés részei összehangolt funkcionális egységet alkotva naponta 32 ezer ember életét teszi komfortosabbá, mind emellett letisztult formáival és színeivel modern városképet alakít, melynek fókuszpontja a város új szimbólumaként értékelhető Esterházy híd.
E fejlesztés messze túlmutat a közlekedés modernizálásán. Olyan város- és területrehabilitációs koncepció életre keltése, amely új városi gyűjtőutak, közúti és gyalogos felüljárók építése révén, megújult közterületek és élhető közösségi terek létrehozásával egyedülálló és példaértékű produktumot hozott létre. A felszín felett impozáns és innovatív műszaki megoldásokkal, a felszín alatt pedig a közműhálózatok megújításával, modernizálásával tartós, biztonságos és élhető környezetet teremt az ottélők és az átutazók számára.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminál B jelű utasmólója, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminál B jelű utasmólója
1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér / BUD International Airport

Pályázó
Kész Építő és Szerelő Zrt.. Tápai Árpád vezérigazgató-helyettes

Beruházók: Eiszrich László Műszaki Igazgató / Chief Technical Officer
René Droese Fejlesztési igazgató/Chief Development Officer
Repülőtér-fejlesztési igazgatóság/Airport Development

Tervező, : KÖZTI Zrt. Tima Zoltán

Kivitelező : Kész Építő és Szerelő Zrt. Kovácsik Tamás – projektigazgató
Üzemeltető : AFM Ingatlanfejlesztő Kft.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminál B jelű utasmólója több mint 10 000 négyzetméterrel növelte meg a non-Schengeni 2B Terminál utasforgalmát: a 220 méter hosszú területen 10 új utashídnak és az építészeti megoldásoknak köszönhetően összesen 27 különféle beszállítási lehetőségre nyílt lehetőség a megépülésével. A beruházás során az alapozással együtt mintegy 13.600 m3 beton került bedolgozásra, valamint 350 tonna acélszerkezet került beépítésre.
Az épület egységes homlokzati anyaghasználata, fehér fémlemez felületei, valamint az üvegezett homlokzatok vízszintes osztásrendszere folytatja a SkyCourt nagyvonalú koncepcióját, míg az indulási csarnoktérben a kicsit nyersebb, iparibb megjelenést biztosító, nagyméretű látszóbeton felületek és a sötétszürke kerámia padlóburkolat megnyugtató hátteret biztosít a tervezett közlekedési funkció sokszínű áramlásának.
Az elkészült utasmóló mintegy 5-6 millió fővel növelte meg a repülőtér éves utasforgalmi kapacitását.

Budafoki kocsiszín, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Budafoki kocsiszín
1116 Budapest, Fehérvári úr 245-247.

Pályázó: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt.,
FŐMTERV Zrt.
Beruházó: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt.
Tervező: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt.
FŐMTERV Zrt.
Kivitelező: STR Építő Kft.

A Kocsiszín épületegyüttes a Főváros II. világháború utáni első, újonnan épült villamos kocsiszínje.
Pozícionálása, tömegformálása, tagolása, színválasztása markáns megjelenésű, mégis illeszkedik a Fehérvári útra merőleges magas épületek sorába. A Fehérvári út mentén elnyúló főépület hosszát a fém tető 7,5 m szélességű, a vágányok hossztengelyére merőleges sávozásával sikerült feloldani. Az építménykomplexum ötvözi a modern építészet elemeit, a klasszikus kocsiszíni ipari elemekkel. . Megtartásra került a két legrégebbi épületegyüttes az egykori HÉV kocsiszínből.
A ”Budapesti villamos és trolibusz járműfejlesztés I. ütem” c. projekt Európai Uniós társfinanszírozásból valósult meg. A projekt keretében 25 db maximum 36 méter hosszú, és 12 db maximum 56 méter hosszú járművet szerzett a Budapesti Közlekedési Központ, melyek karbantartását szolgálja Budapest legkorszerűbb technológiai felszereltségű kocsiszíne.
A csarnoképületben valamennyi Budapesten működő járműtípus karbantartására alkalmas legkorszerűbb jármű emelő és egyéb karbantartó berendezések és mozgatható szélességű felsővezeték szerelő pódiumok kerültek beépítésre

Vegyes funkciójú létesítmények


Szervita Square Building, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Szervita Square Building
1052 Budapest, Szervita tér 8.

Pályázó: Horizon Development
Dr. Rézműves Ildikó marketing & pr igazgató

Beruházó/ingatlanfejlesztő: Horizon Development
Czár Balázs ügyvezető partner
Sasvári Gabriella ügyvezető partner, fejlesztési igazgató

Tervezés/belsőépítészet: DVM group
Massányi Tibor ügyvezető partner
Gellár László vezető tervező

Építészeti koncepció: Fekete Antal, Finta Stúdió
Nemzetközi együttműködés: METROGRAMMA

Kivitelezés: DVM group
Haberl Péter ügyvezető partner

Üzemeltetés: Horizon Development
Molnár Attila üzemeltetési igazgató

A Szervita Square Building Közép- és Kelet-Európa első és egyetlen LEED Platinum minősítésű többfunkciós épülete, amely 14.500 m2 prémium kiskereskedelmi- és irodateret, valamint luxus lakóingatlanokat kínál Budapest szívében. A körben üveghomlokzatú, ívesen lekerekített formavilágú ikonikus építészeti alkotás elegáns színpalettájával, lágy kontúrjaival és tükröződő felületeivel szépen illeszkedik UNESCO világörökségi pufferzónában található történelmi környezetébe. A 12-szintes (7+5 mélygarázs) modern épület mindhárom funkció számára vonzó építészeti/műszaki/lokációs attribútumokkal szolgál. Átlagon felüli bevilágítottságával, funkcionális, hívogató és nagyvonalú belső tereivel, rugalmas bérleményi kialakításaival, kozmopolita hangulatával, valamint kiváló vizibilitásával, megközelíthetőségével és széleskörű szolgáltatási palettájával ideális iroda/kereskedelmi központ és élettér a Belvárosban. A 100%-os irodai- és 91%-os összesített bérbeadottsági mutató, valamint a több szektort átívelő, diverz bérlői mix és a sikeres lakásértékesítések visszaigazolják a projekttel kapcsolatos fejlesztői ambíciókat.

Benczúr 11 lakó és irodaház projekt, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése

Videó megtekintése
Képgaléria


Benczúr11 lakó és irodaház projekt
1068 Budapest, Benczúr utca 11.

Pályázó/ Beruházó : Pannónia Nyugdíjpénztár
Müller István helyettes ügyvezető
Folkmayer Tibor helyettes ügyvezető

Tervező: TNA Stúdió Kft. Nagy Péter
Kivitelező: Kész Építő és Szerelő Zrt. Fejér Gábor projektigazgató
• Üzemeltető : GPM Ingatlanforgalmazó Kft. Csuhay Attila ügyvezető

A diplomatanegyedben kialakításra került épület a patinás és a modern egyedülállóan lenyűgöző ötvözete. 3 különálló, a földszinten összekapcsolt épület-egységben 39db lakás és 1.850 m2 irodaterület vegyesen kapott helyet 2 szint mélygarázzsal, összesen 56 db parkolóhellyel. Az épület-egységek szépen parkosított díszkertet fognak közre. Az épület sajátossága, hogy a régi patinás bejárat és lépcsőház szolgálja ki az irodát, míg az új modern bejárat pedig a lakásokat. A Benczúr utcai klasszikus homlokzatú épületszárny a beruházó Pannónia Nyugdíjpénztár székházának ad otthont, míg a legfelső szinteken a garázsszintről induló saját lifttel elérhető belső kétszintes lakásokat építettünk, lenyűgöző panorámával Pestre, a Bazilika tornyára és a budai hegyekre. A másik két udvari, íves homlokzatú, modern épületszárnyban hatalmas üvegfelületű, egyedi tervezésű, világos, modern otthonok kerültek kialakításra. A lakások értékesítettsége a beruházás befejezésekor, az irodák bérbeadottsága pedig fél évvel a beruházást követően már 100% volt.

Csalogány 43, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Csalogány 43
Pályázó- Beruházó : OTP Ingatlan Zrt. Schlosser Alexa
Tervező: Hajnal Építész Iroda Kft. Hajnal Zsolt és Kendelényi Péter
Kivitelező: STETTIN-HUNGÁRIA Magas- és Mélyépítőipari Kft.
Kóbor Csaba és Nagy Olivér

A Csalogány 43, Buda szívében, a főváros I. és II. kerületének határán, épült. A többfunkciós épület alsó szintjén kiskereskedelmi üzlethelyiség, másfél szinten irodák és felette 99 lakás található. A lakók kényelmét mélygarázs, parkosított kert, játszótér, díszkert és az épületben elhelyezkedő kiskereskedelmi üzlet szolgálja. A környék magas presztízse és az egyedülállóan jó tömegközlekedés igazi gyöngyszemmé teszi a társasházat, mely a tervezők által megálmodott, homlokzati kialakításában is egyedül álló, karaktere a környéken kiemelkedő. Az iroda szintek homlokzati megjelenése egységet képez a lakóház kialakításával.
A felső emeletek exkluzív lakásainak egy része csodálatos panorámás kilátással rendelkezik az Országházra.
Az építkezés végéig a lakások 98%-át, egy évvel később 100%-át értékesítették.

Emerald Residence , Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Emerald Residence
1052 Budapest Szervita tér

Pályázó- Beruházó : Biggeorge Property, Nagygyörgy Tibor
Tervező : Óbuda Építész Stúdió, Peschka Alfréd
Kivitelező : METO-ÉPÍTŐ Zrt , Tóth Csaba
Üzemeltetők : Társasház: P17 Társasházkezelő és Üzemeltető Kft
Hotel: Emerald Hotel Management Kft

Budapest belvárosában a megújuló Szervita téren, a Szent Anna-templom közvetlen szomszédságában a volt telefonközpont épületének átalakításával létesült lakóház és boutique hotel építészetileg, anyaghasználatában és szolgáltatásait tekintve is a magyar piacon új a „Landmark” kategóriájú lakásfejlesztés. A lakástulajdonosok a hotel nyújtotta szolgáltatásokat is élvezhetik.
A lakásokon kívül kereskedelmi egységek – üzlethelyiségek – is kialakításra kerültek a földszinten és az 1. emeleten. Az épület 2-5 szintjén általános szállodai szobák , a felső 3 szinten teraszos lakások elérhetők.
A kivitelezés során biztosítani kellett a Magyar Telekom telefon és internet központjának folyamatos működését. A gépészeti feladatokat modern, környezettudatos légkezelők, hőszivattyú és VRV rendszerek látják el.
Az átépítés során megszűnt a templom és a telefonközpont összeépítettsége, a templom körbejárhatóvá vált.
A kivitelezés befejezésekor a lakások 87%-át értékesítették.

Parkok, park jellegű fejlesztések


Zákonyi Park – szolgáltató épületek, Balatonfüred


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Zákonyi park - szolgáltató épületek,
8230 Balatonfüred, Zákonyi u. 3-5.

Pályázó/Beruházó : Balatonfüred Város Önkormányzata dr Bóka István
Tervező: M-Teampannon Építészmérnöki Kft. Madzin Attila
Kivitelező: Gótika Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft. Horváth Tamás

Az ingatlanfejlesztés szerves része a „Gyógyhelyfejlesztés Balatonfüred városában” tárgyú projektnek. Az eredetileg felszíni parkoló területen mélygarázs, majd felszíni területein a város színvonalas zöldterülete, valamint szolgáltató, kulturális és információs célú épületei valósultak meg.
A megvalósult fejlesztés mind a minőségi turizmust, mind a városban élő és a várost használó lakosok igényeit szolgálja azzal, hogy az eredetileg felszíni parkolóként használt területet szervesen bekapcsolta a fürdőtelep környezetébe. Élhető, emberléptékű területet hozott létre, amely kapcsot képez a vízparti beépítés és a villaépületekkel beépült telektömbök között.
A hagyomány öröksége és a megújuló arculat együtt, egymást kiegészítve illeszkedik a városi környezetbe és nemes anyaghasználatával, letisztult építészeti megfogalmazásával a jövőbe mutató pozitív üzenetet fogalmaz meg az embereknek. Összehangolja a különböző funkciók térigényét az új épülettömegek vizuális kiegyensúlyozottságával, a funkcionalitást a belsőépítészettel, design-nal.
Az épületrészek értékesítése a kivitelezés befejezésekor 70%-os az értékesítés és bérbeadás egy évvel később 100% volt.

Millenáris Széllkapu Park, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Millenáris Széllkapu Park
Pályázó: TSPC Mérnökiroda Kft. és Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Kft.
Beruházó: Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Kft.
Tervező: TSPC Mérnökiroda Kft.; FŐMTERV Zrt., 4D Tájépítész Iroda
Kivitelező: West Hungária Bau Kft., Garage Kft., Parkertech Kft

Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertjével, cseresznyefa-ligettel, erdő-mező-tó hármasával, látványos design-napelemekkel és 355 új fával nyitott Budapest modern pihenőparkja, a Millenáris Széllkapu. A 41 ezer négyzetméter területű Széllkapu park jelentősen növeli a főváros zöldfelületeit.
A park leglátványosabb eleme a 350 tonnás acélvázra felfuttatott zöldfal, amely közlekedő és összekötő elemként, illetve pihenő és kilátópontként is funkcionál. A függőkert 4000 négyzetméter vertikális zöldfelülettel a park egyfajta kiterjesztése, amely teljes hosszában eltakarja a bevásárlóközpontot és átvezet a Millenáris park másik részébe.
A park hármas egységre szerveződik: a buja, sűrű növényzet az erdők, a vadvirágos rész a magyar mezők, a 650 négyzetméter felületű tó az élővizek világát idézi. A park építészeti fókuszpontjába három látványos, egyedileg tervezett design-napelem került: ezek az építmények nemcsak árnyékot adnak, hanem bekapcsolódnak a park energiaellátásába is. A park alatt 500 férőhelyes mélygarázs, elektromosautó-töltőállomás és kerékpártároló kapott helyet. A növényzet ide is bekúszik: a lejáró körüli látszóbeton elemeket változatos zöldfelület borítja.

Bujtosi Városliget, Nyíregyháza


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Bujtosi Városliget
4400 Nyíregyháza, Belső krt. 61.

Pályázó: MG Építész Kft.
Beruházó: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata
Tervező: MG Építész Kft.
Kivitelező: NYÍR-SL Építőipari Kft.

A nyíregyházi Bujtosi Városliget régóta népszerű közpark. Különlegessége, hogy 27,1 hektáros területén öt, mesterséges eredetű tó található. 1995-ben döntött úgy a városvezetés, hogy közparkot hoz létre a területen. A horgásztavak mellett az olyan attrakciókkal, mint a sportpályák, horgászstégek, cserjelabirintus vagy sütögetőhelyek. Ezek a népszerű szolgáltatások újultak meg a mostani rekonstrukció során, és egészültek ki további elemekkel. Az uniós forrásnak köszönhetően megvalósuló felújítás fő célja egy korszerű, számos szolgáltatást kínáló, 21. századi színvonalú közpark létrehozása volt. Mindez a meglévő funkciók megtartásával, fejlesztésével és kiegészítésével, egy családbarát, minden korosztály által jól használható, élhető és fenntartható zöldfelület létrehozásával, amelynek jegyében megújult a növényzet is. A felújítás része volt a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén" című projektnek, amely a Nyíregyháza fenntartható városfejlesztését célzó törekvésekkel összhangban valósult meg.

Kategóriába nem sorolt


BudaPart városnegyed


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


BudaPart városnegyed I. és II. ütem
1117 Budapest, Buda-part tér

Pályázó: Property Market Kft.,
Beruházó: Constellation Holding
Tervező: S73 Kft., Középülettervező Zrt., Spacefor Kft., Vikár és Lukács Építészstúdió Kft., Pyxis Nautica Építésziroda Kft., Stúdió100 Építészeti Kft, ADEPT, KÖZTI, FBIS Architects, Studio A4, Finta Studio, Foster + Partners, Lean-Tech, 3H Építésziroda, Fazakas Építésziroda Kft.
Kivitelező: Market Építő Zrt


A BudaPart projekttel egy unikális, urbánus, mégis természetközeli városnegyed jön létre mintegy 54 hektáros területen. A Property Market Kft. ingatlanfejlesztésében 2017 júniusában indult beruházás egyedülálló, mind elhelyezkedésének, mind a zöld- és vízfelület magas arányának köszönhetően. A teljes fejlesztési terület 23 hektárt ölel fel, amiből 17 beépíthető, így a leendő közparkokkal együtt a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része a főváros hatodik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát területe is. A megközelítőleg 10 éves, 6 fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó-és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztése valósulhat meg, így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben. A beépítési koncepciót a fejlesztő a dán ADEPT építészirodával dolgozta ki.

Etele Plaza, Budapest


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


Etele Plaza, 1119 Budapest, Hadak útja 1.

Pályázó: Futureal
Beruházó: Futureal Prime Properties One Ingatlanfejlesztő Részalap
Tervező: Paulinyi & Partners Építészeti Stúdió valamint Dyer Group
Kivitelező: Pedrano Construction Hungary Kft.

Az 55 000 négyzetméter bérbe adható kiskereskedelmi területű Etele Plaza Magyarország első okosplázája és Budapest legújabb bevásárló- és szórakoztatóközpontja hazánk legnagyobb multimodális közlekedési csomópontjában. A több mint 300 millió euró beruházási értékű környezetbarát, 4000 m2 zöldfelülettel rendelkező épület egy most születő városközpont kereskedelmi hajtóereje. Magyarország legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelületével, hazánk legtágasabb éttermi szintjével, a főváros leghosszabb egybefüggő, interaktív LED-falaival a legfrissebb bevásárlóközpont designt hozza el Budapestre. A komplexumban 180 üzlet, élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre található. A digitális eszközökkel is akadálymentesített pláza már a lakásból kilépve képes egyénre szabott vásárlói élményt nyújtani saját fejlesztésű mobilalkalmazásán keresztül. A látogatók biztonságát és egészségük védelmét is a legkorszerűbb eszközök és a Futureal Stay Safe kezdeményezése biztosítja.
A bérbeadottság a kivitelezés befejezésekor 90% volt.

FER Létesítményi Tűzoltóság, Tiszaújváros


Adatok ismertetése

Képek letöltése
Képgaléria


FER Létesítményi Tűzoltóság
3581 Tiszaújváros, MPK Ipartelep

Pályázó: bim.GROUP Kft.
Beruházó: MOL Nyrt.
Tervező: bim.GROUP Kft.
Kivitelező: Merkbau Zrt.

A MOL Petrolkémia tiszaújvárosi telephelyén üzemelő létesítményi tűzoltóság számára épült 2,5 milliárd forint beruházással az új laktanyaépület. A modern komplexumból az ott dolgozó mintegy 70 tűzoltó a lehető leggyorsabban és a legmodernebb felszerelésekkel biztosítja az iparterületen és azon kívül a környező lakosság számára a tűzvédelmet, kárelhárítást. Ezen túl a FER komplex tűz- és balesetmegelőző eszközök és szolgáltatásokat széles választékát biztosítja.

Az épület zárt iparterületen, annak is kieső részén, jelenleg nem beépített környezetben, zöldmezős beruházásként valósult meg. A kétszintes épület formája a funkcióból eredő hármas egységet mutatja, amit a központi magban elhelyezkedő előcsarnok-lépcsőház kapcsol össze. A földszinten a gépjármű és cserefelépítmény tároló mellett a szolgáltató-karbantartó rész kapott helyet, míg az emeleten elkülönülve találhatók az iroda és a lakó funkciók.

Az épület mozgalmas homlokzatát a teljes felületen alkalmazott antracit színű fém hullámlemez burkolat egységesíti, amely az ipari környezethez és a funkcióhoz is illeszkedik.