2023. évi XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nivódij Pályázói


2023. évi XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nivódij pályázati felhívás

(letölthető dokumentumok)

A XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredményIrodaház


📷 39
Irodaház
Millennium Gardens
1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10/B

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Finta és Társai Építész Stúdió, TriGranit Fejlesztési Kft.
Beruházó: TriGranit Fejlesztési Kft.
Tervező: Finta és Társai Építész Stúdió
Kivitelező: TriGranit Fejlesztési Kft.


A Finta és Társai Építész Stúdió 2016-ban kapott megbízást a Dél-Pesti irodafolyosóként ismert területen egy Shell & Core irodaház tervezésére. Célként egy időtálló, többféleképpen használható épület létrehozását tűzte ki.
A területet rehabilitáló TriGránit ingatlanfejlesztő cég a Millennium Városközpont megálmodása során szem előtt tartotta, hogy multifunkcionális, kulturális, irodai és lakó területet alakítsanak itt ki. Ide szerettek volna a beruházás utolsó mérföldköveként egy olyan irodaházat létesíteni, mely a közösség számára is csalogató, jól használható tereivel.
A megbízó részéről több szempont is felmerült: cél volt a Duna és a város között végig húzódó „épület fal” átjárhatóvá tétele, továbbá, hogy törje meg a Központra jellemző monoton épületsziluettet. Harmadik szempontként pedig az az igény szerepelt, hogy olyan épületet tervezzen a Stúdió, mely valamiféleképp életet visz a területre olyan éttermek, kávézók kialakításával, melyekhez nem csak az ott dolgozók, de a környék látogatói is szabadon hozzáférhetnek, használhatnak. Összességében nem csak a kérésekre, de a pandémia kihívásaira egyaránt jól reflektáló irodaházat sikerült megvalósítani.


📷 16
Irodaház
MOL Campus
1117 Budapest, Dombóvári út 28.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Videó megtekintése


Pályázók: MOL Campus Kft., Finta és Társai Építész Stúdió, Market Építő Zrt., CÉH Zrt., ÓBUDA Group
Beruházó: MOL Campus Kft.
Tervező: Finta és Társai Építész Stúdió Kft.
Generálkivitelező: Market Építő Zrt.
Műszaki ellenőr: CÉH Zrt.
Fenntarthatósági tanácsadó és minősítő: ÓBUDA Group
Koncepcióterv: Foster + Partners
Belsőépítészet: KINZO Architekten GmbH
Belsőépítész partner: Minusplus Generáltervező Kft.
Tájépítészet: S73 Kft.
Épületgépészet: Körös Consult Kft.
Épületvillamosság: VA-IQ Kft.
BMS: Artrea Consulting Kft.
Szerkezetépítő: Moratus Szerkezetépítő Kft.
Épületgépészeti kivitelező: ENSI Kft.
Épületvillamossági kivitelező: Vilati Kft.
Homlokzat kivitelező: Scheldebouw B.V.


A MOL Campus a MOL stratégiájának szimbóluma. Egyedi formában fogja össze a 28 emeletes tornyot és a hozzá tartozó pódiumot, így alkotva egységes, függőleges campust. Az irodaház 28 emeletes, 120 méter magas, és 2 500 munkavállalónak ad otthont, szintterülete pedig megközelítőleg 86 ezer négyzetméter.
A MOL a korábban 3 kerületben, 9 különböző épületben dolgozó, kollégáját költöztette az új székházba, amelynek elsődleges küldetése, hogy harmonikus munkakörnyezetet teremtsen a dolgozóknak és biztosítsa a hatékony munkavégzést. A belső terek kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy a MOL olyan modern és fenntartható munkahelyet hozzon létre, amely támogatja az együttműködést.
A zöld terek az egész épületben megjelennek, így hozva közelebb a természetet a munkahelyhez. Az épület a legtöbbet hozza ki környezetéből, így nem csupán fenntartható megoldást, de mind Budapest, mind Magyarország számára új viszonyítási alapot is kínál. Hazánkban egyedülállóan sikeresen megszerezte mind a LEED Platinum, mind a BREAM Excellent minősítéseket


📷 35
Irodaház
„KE-VÍZ 21” Zrt. iroda épület rekonstrukciója
4400 Nyíregyháza, Vécsey u. 21. sz.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: „KE-VÍZ 21” zRt.
Beruházó: „KE-VÍZ 21” zRt.
Tervező: Gav-Art Stúdió Kft., Gáva Attila építész
Kivitelező: „KE-VÍZ 21” zRt.


A „KE-VÍZ 21” zRt. irodaháza a sokszori bővítés után ismét átépítésre szorult. Kívülről egy letisztult, megbízhatóságot sugárzó, fehér-szürke kubusokba szerkesztett modern irodaházzá, belülről egy tágas, világos, elegáns részletekkel bíró, zen kertet körülölelő, dinamikus munkatérré került átformálásra a 90-es évek íves dizájnját képviselő korábbi épület. Az átalakítás során szisztematikusan megtartásra került a mértékletes ökonomikusság elve. A földszinti téglafalak köré új, acél tartószerkezetre erősített hőszigetelést és modern homlokzati burkolást biztosító szendvicspanelek kerültek. A vázszerkezet oszlopai és áthidalói egy olyan dobozt képeztek a régi épület köré, ami alól szakaszosan bontották ki a tetőtereket, miközben az iroda működése folyamatos maradt. Az épület belülről egy ragyogó üresség köré szerveződik. Körbefutó két szintjének üvegfelületeivel egy japán zen kertet ölel körbe, aminek enyhe lejtőjű füves dombján áll az egyetlen bonsai fa. A megbízó és az építész irodánk közötti több évtizedes együttműködés folytonosságában egy olyan új, korszerű téri struktúra jött létre, ami reflektál a fejlődésben lévő, dolgozó- és kliensbarát vállalati kultúrát képviselő cég igényeire.

📷 31
Irodaház
Metrodom Teve Irodaház
Budapest, 1139, Teve utca 33-41., “C” épület, 1. ajtó

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Metrodom Építő Kft.
Beruházó: Metrodom Teve33 Kft.
Tervező: Experio Szolgáltató Kft., Pap Gabriella
Kivitelező: Metrodom Építő Kft.


A Metrodom Teve Irodaház, Budapest XIII. kerületének egyik legizgalmasabb klasszikus barnamezős területen megvalósuló újragondolt épülete. A gondos tervezésnek köszönhetően a korábban alulhasznosított leromlott állapotú gyárépület különleges modern és energiatakarékos irodaházzá alakult át.
Az eredetileg üzemi épület, 1978-ban Kósa Attila tervei alapján készült, mint a PIV Csomagológyár Iroda- és Üzemépülete. A környék egészen az ezredfordulóig főként ipari tevékenységnek adott otthont, míg az elmúlt évtizedekben a terület iroda- és lakónegyedként kezdett újjáéledni. A koncepció célja az alulhasznosított rozsdaövezeti terület fejlesztése mellett, modern minőségi urbánus környezet, komfortos munkahelyek, magas építészeti- és műszaki minőségű irodák létrehozása.
A Metrodom Teve Irodaház magas műszaki- és minőségi szintet képvisel, a portaszolgálattól a teremgarázson át az energiahatékony-, környezettudatos, fenntartható megoldásokig, mellyel kiemelkedő és méltó példájául szolgál a jövő irodaházainak.


📷 22
Irodaház
BudaPart Gate Irodaház
1117 Budapest, Buda-part tér 2.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: STUDIO’100 Építészeti Kft.
Beruházó: Property Market Kft.
Tervező: STUDIO’100 Építészeti Kft.
Kivitelező: Market Építő Zrt.


A közismert BudaPart-projekttel a főváros egyik legkomplexebb beruházása jön létre a Lágymányosi-öbölben. A projekt első, reprezentatív középületeként a BudaPart Gate irodaház készült el. Pozíciója kiemelt: nevéhez híven a városnegyed fő feltárási irányából kapuzatot alkot az időkőzben szintén felépült MOL Campussal.
A léptékkülönbség miatt fő építészeti cél volt egy olyan homogén, monolitikus épületkarakter megfogalmazása, amely nem méretével és különleges szerkezeti megoldásaival, hanem időtálló, puritán megjelenésével kívánja egyszerre ellenpontozni és kiegészíteni a szomszédos felhőkarcolót. Ezt az összetett alaphelyzetet a szoborszerű, apró szögtörésekkel osztott kubus mellett a homlokzati mintázat finom, rejtett játékossága hivatott kezelni.
A ház eredendően kétarcú: a forgalmas Dombóvári út és a vasúti töltés felé zártságot, míg a negyed fő közterülete, a Buda-part tér felé nyitottságot mutat. Erre nyílnak a nagy üvefelületekkel határolt földszinti terek is, amelyek kereskedelmi és vendéglátó funkciókkal is gazdagítják a közterületet.


Linkek:

link-1
link-2
link-3
link-4
link-5
link-6


Angol linkek:

link-1
link-2
link-3
link-4


📷 18
Irodaház
Gizella Loft
H-1095 Budapest, Máriássy utca

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: LAB5 Architects
Tervező: LAB5 Kft, Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna
Beruházó: WING Zrt
Kivitelező: Extruo88 Építőipari Tervező és Szolgáltató Kft.
Üzemeltető: NEO Property Services Zrt.


A telefongyár tiszta rendszerű, optimista toronyépülete a hatvanas években épült. Napjainkban fogyatkoznak a korszak budapesti épületei, mely két kérdést is felvet. Hogyan is viszonyulunk a modern építészethez? Milyen ökológiai lábnyomot hagyunk magunk mögött az új fejlesztésekkel?
Az épület ideális tulajdonságai mellett, a beruházó WING környezettudatos szemléletének is köszönheti megújulását. Bontásával és új épület építésével több tonna acélt és betont kellett volna legyártani, megmozgatni, beépíteni, de így annyi CO2 kibocsájtást spóroltunk meg, ami majdnem ezer fa százéves teljesítményével egyenértékű.
A tervezés során a meglévő épület értékeire fektették a hangsúlyt. A recepció mögötti feature wall a csupaszon hagyott merevítő fal expozíciója, a recepciós pult alaprajzi kibillentése a meglévő bővítés mellékutcára forduló gesztusát idézi. A lépcsőházakban az eredeti korlátot és műkő fokokat állítottuk helyre. Ahol nem volt rá szükség, kerültük az álmennyezeteket, így az eredeti szerkezet és az új gépészeti installációk láthatóvá váltak.


Linkek:

link-1
link-2


📷 17
Irodaház
Major Udvar
Budapest XII. kerület, Városmajor utca 12-14

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Budapesti Ingatlan Nyrt., FBIS Architects
Beruházó: Budapesti Ingatlan Nyrt.
Tervező: FBIS Architects, Fernezelyi Gergely DLA felelős tervező, Hertel Anna építész tervező, Szűcs Imre építész tervező, Grósz Kitti építész tervező
Kivitelező(k): DVM Group
Üzemeltetők: Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.


Az ingatlanfejlesztés célja egy budai, kiemelkedő lokációval rendelkező ingatlanon meglévő, de elavult belsőépítészeti kialakítással, gépészeti rendszerrel és elektromos hálózattal rendelkező, már nagyon leromlott műszaki állapotban lévő irodaépület felújítása. A fejlesztéssel egy modern, a mai kornak megfelelő felszereltségű és műszaki színvonalú irodaépület jött létre. A területek maximális kihasználása mellett élhetőbb belső terekkel és térkapcsolatokkal valósult meg a projekt, ahol épületen belül, a mélygarázsban kiépült az irodaterületeket kiszolgáló parkoló, továbbá megvalósult a földszinten, közterületről megközelíthetően egy vendéglátóhelyiség is.

📷 22
Irodaház
UD-02/2019.: Innovációs Központ


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: HUNÉP Zrt.
Beruházó: UD TUTI Tudományos, Technológiai és Innovációs Park Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Tervező: BORD Építész Stúdió Kft.
Kivitelező: HUNÉP Zrt.


Az Innovációs Központ létrehozásával elérendő cél az volt, hogy kiszolgálja a Debreceni Egyetem dolgozóit és diákjait azáltal, hogy kényelmes, modern és komfortos teret biztosítson a központ keretein belül megvalósítandó, az egyetem innovációs és vállalkozási célkitűzéseit, tevékenységeit támogató, általános kutatási, oktatási és gyakorló tevékenységek, projektmenedzsment feladatok, illetve különlegesen az egyetemi kutatási eredmények hasznosítását szolgáló, inkubációs, akcelerációs, vállalkozásfejlesztési és ezzel kapcsolatos mentorálási, tanácsadási tevékenységek elvégzéséhez.
Az épület elsődleges funkciója: irodai funkciók kialakítása open office rendszerrel, valamint sokbérlős irodaház (A típusú irodaház), másodlagos funkciója: kutatási – oktatási telephely, gyakorlóbázis, laboratórium, több, mint 5000 négyzetméteren.


Linkek:

link-1
link-2
link-3
link-4
link-5
link-6


Angol linkek:

link-1
link-2


📷 10
Irodaház
H2Offices 1. fázis
1134 Budapest, Váci út 23-27

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Beruházó: Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Tervező: Arrow Architects, Studo IN-EX Zrt.
Kivitelező: Skanska Építő Magyarország Kft.


A H2Offices épületegyüttessel egy természet által inspirált munkakörnyezetet hozunk létre, mely jótékony hatással van az emberi egészségre és produktivitásra, miközben energiahatékonysága révén csökkenti az épület használóinak ökológiai lábnyomát.

A Fővárosi Vízművek egykori telkén található H2Offices Budapest egyik legforgalmasabb pontján kínál zöld környezetet. Az összesen 65 000 m2-nyi bérelhető területtel rendelkező komplexum három épületből áll majd. Az első 27 000 m2-nyi bérelhető területű épület nyolc emeletét három föld alatti parkolószint teszi teljessé.

Az itt dolgozók jóllétét és egészségét a zöld területek, a maximalizált természetes fény, a kiváló levegőminőség, a természetes anyagok és a tetőtéri futópálya, az érintésmentes megoldások biztosítják.

Az épület megszerezte a LEED Platinum Core & Shell v4 minősítést, hazánkban elért eddigi legmagasabb pontszámmal, megcélozza a WELL v2 Core & Shell, valamint a WELL Health & Safety tanusításokat is, és elérte az Access4You Gold minősítést is.


📷 32
Irodaház
Pillar Irodaház
1134 Budapest, Dózsa György út 61-63

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: GTC Magyarország Zrt. és ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. együttesen
Beruházó: Kompakt Land Kft.
Tervező: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.
Kivitelező: KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.


Budapest egyik legsűrűbb üzleti negyedének új prémium irodaháza barátságos színeivel, finoman hullámzó formájával és izgalmas utcai megnyitásaival új színfolt a Váci úti irodafolyosón. A bérlői igények kiszolgálása mellett fontos beruházói-tervezői szándék volt, hogy egy, a környezetébe illeszkedő, a város és a várost használók szempontjaira is érzékenyen figyelő irodaház jöjjön létre.
A különleges forma és az utcai kapcsolatok miatt az egyébként nagy tömegű – négy épülettömb, 29 ezer négyzetméter – Pillar Irodaházat könnyednek, szellősnek érezzük, az utcán sétálók élvezhetik az árkáddal fedett járdákat és az udvar zöldjét.
A legmagasabb pontján 7 szintes – de tömbönként változó magasságú –, prémium irodaház emeleti szintjein napfényes, tágas irodatereket, míg a földszinten szolgáltató és kiszolgáló funkciókat alakítottak ki. A kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező házban kétszintes mélygarázs, kávézó, étterem és konferenciaterem is helyet kapott. A LEED Gold minősítésű épület számos zöld megoldást és a fenntarthatóságot szolgáló technológiát alkalmaz.


Lakóépület


📷 21
Lakóépület
Cédrus Liget lakópark
6724, Szeged, Bakay Nándor u. 24.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: B.A.D Architects and Design Studio Kft. és Integrated Engineering Solutions Kft.
Beruházó: Cédrusliget Lakópark Kft.
Tervező: B.A.D Architects and Design Studio Kft., Bara Ákos Dániel és Integrated Engineering Solutions Kft.
Kivitelező: Cédrusliget Lakópark Kft.


A terület eredetileg a Honvédség kezelésében állt, ebből az időszakból maradt meg a terület északnyugati sarkában álló, műemléki védettségű Lovarda épület, melynek felújítási és hasznosítási munkái szintén a fejlesztés részét képezték. A terület átalakuló, a régi felhagyott ipari, kereskedelmi létesítmények helyét lassan átveszik a lakóegységek. A fejlesztés kiemelt célja, a nagy területen megvalósuló integrált, koherens lakószövet megteremtése, mintegy az átalakuló lakóövezet centrumának kialakítása volt. Kisebb alapterületű többszintes tömbök kialakításával és a lehető legtöbb parkoló pinceszinti elhelyezésével sikerült maximalizálni a zöldfelületek méretét, így a burkolt utakat és a felszíni parkolókat csak a funkcióhoz mérten legszükségesebb helyeken alakítottak ki. A pinceszinten a terület közepét feltárva egy belső kert képződött, nagy felületű élő vizű tavakkal.

Linkek:

link-1


📷 26
Lakóépület
A47
1061 Budapest, Andrássy út 47.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Bayer Property Zrt.
Beruházó: BBID Ingatlanfejlesztő Kft. / BAYER PROPERTY Zrt
Tervező: Nyéki Gábor, Vékony Tamás
Kivitelező: Bayer Construct Zrt.


A47 - A belváros legújabb ékessége
Műemléki lakóépület felújítása

Hosszú ideje rontotta a világörökségi városképet az Andrássy út és a Liszt Ferenc tér sarkán álló, jobb sorsra érdemes épület, amit a Bayer csoport vett gondozásába, hogy visszaállítsa a neoreneszánsz-eklektikus stílusban épült ház 19. századi eleganciáját és méltóságát.
„Egyedülálló fejlesztési lehetőség volt számunkra a beruházás Budapest történelmi belvárosban, hiszen a mintegy 4700 m²-es társasház felújítása kivételes helyszínen, az épület kulturális örökségének megőrzésével, csúcsminőségben történt. Roppant büszkék vagyunk az elért eredményre, amit bárki megcsodálhat a téren és a sugárúton sétálva.”
Az országos egyedi védettség alatt álló épület felújítási munkálataihoz kivételes szakértelemre és precizitásra volt szükség. Hiszen, a műemléki restaurálás, a tetőszerkezet elbontása, majd beépítése, az emelt funkciójú, prémium kialakítás, mind professzionális hozzáállást igényeltek.
A beruházó víziója: Teljeskörű felújítás, miközben az épület megőrzi a korábbi karakterét. Kulcsrakész modern luxus lakások kialakítása. A régi és az új találkozása. A klasszikus megjelenést ötvözni a modernnel.
A neoreneszánsz-eklektikus műemlék lakóépületben a műemléki épületrészek restaurálását követően, emelt minőségű lakófunkcióval 13db prémium kategóriás lakóingatlan, 2db kereskedelmi egység és 1db vendéglátóhely került kialakításra.

A lakások mindegyike belsőépítészek által tervezett prémium minőségű bútorzattal kerül értékesítésre.
Az épület belső udvara Liszt Ferenc tér lugasos hangulatát idézi növényzetével.


Linkek:

link-1


Angol linkek:

link-1


📷 29
Lakóépület
Carina Residence 64 lakásos társasház
8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 24.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: VEMÉV-SZER Kft.
Beruházó: VEX Holding Zrt.
Tervező: Rekontir Architects Tervező Kft., Nánási Zoltán
Kivitelező: VEMÉV-SZER Kft.
Üzemeltető: Baán Balázs egyéni vállalkozó


A Carina Residence, egy 64 lakásos luxus lakópark Balatonfüreden.

A 64 lakás az ívelt geometriájú épületben két tömb között oszlik meg, melyet az un. wellness részleg köt össze. Azon blokkok amelyekben a lakások helyezkednek el 5 szintesek, földszint + 4 emelet. A wellness rész földszintes épületrész. Az épületegyüttes mögött a gépjárművek tárolására alkalmas egyszintes teremgarázs létesül 64 beálló hellyel, valamint 64 tároló helyiség kialakításával.

A földszint + 4 emeletes épület alapozása cölöpalapozással történt, gerendarács összekötésekkel, 20 cm vastagságú vasalt lemezzel.

Az épület vasbeton szerkezetű, függőleges teherhordó szerkezetét a vasbeton harántfalak, pillérek és vasbeton merevítő pengefalak biztosítják.

Az épület nettó hasznos alapterülete összesen: 9 839 m2


📷 17
Lakóépület
Nyaraló Tihanyban
8237 Tihany, Halász utca 15.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: B.A.D Architects and Design Studio Kft.
Beruházó: B.A.D Architects and Design Studio Kft.
Tervező: B.A.D Architects and Design Studio Kft., Bara Ákos Dániel
Kivitelező: B.A.D Architects and Design Studio Kft.


Egy szűk utcán keresztül közelíthető meg a ház. Ez a vendégek érkezési iránya, ahová a hármas nyaraló-kompozíció remek balatoni panorámát nyújtó vendégháza épült.
A háromszintes főépület eredetileg a hatvanas években épült: annak a korszaknak az építészeti, szerkezeti és kivitelezési jegyeit őrzi.
A tihanyi nyaraló a belső tartószerkezeti váz megőrzésével, megerősítésével létrejövő tágas, összefolyó téri helyzeteket eredményező terasz-nappali-étkező-erkély egységből áll.
További két látványos, építészeti elem közül az egyik a lapostetőt övező, illetve a garázsbejárat előtti kerítésen látható rácsozat mintázata, amit a tihanyi öregkikötőben található Idegenforgalmi és Postahivatalnál (Bérczes István és Szittya Béla, 1962) felfedezett egyedi csatornafedelek mintázatának elemeiből szerkesztett ki a tervező. A másik fontos építészeti elem a főépület harmadik szintjének merész előtetője.
Ebben a házban a ma már beszerezhető és jegyzett designerek által tervezett bútorokkal, kiegészítőkkel, dekorációs elemekkel, burkolatokkal, világítással, illetve a ma már kivitelezhető legkifinomultabb látszóbeton-, padlóburkoló-, árnyékoló-, nyílászáró elemekkel lenyűgöző összhatás jött létre. Ennek a vizuális és téri gazdagságnak a kerete az átépített régi nyaraló.


📷 28
Lakóépület
Trendo11 Társasház
HU-1119 Budapest, Hadak útja 5.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: LAB5 Architects
Tervező: LAB5 Architects Kft., Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna
Kivitelező: Trendo Group Építő Kft.
Üzemeltető: BS Házak Kft


Az épület formáját a telek alakja, a környezet beépítése, és az ideális lakókörnyezet iránti elköteleződés határozta meg. A terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található. Északon 15 emeletes pontházak, délen 3-4 szintes épületek állnak. Nyugat felé messzire ellátni a metró kocsiszín felett.

A tetőt lépcsőzetesen alakították ki, hogy hasznos felületté váljon, teraszokkal és zöldtetőkkel. A középfolyosó helyett barátságosabb, oldalfolyosós alaprajzi elrendezésre nyílt lehetőség, tágas, napfényes kivitelben.

A szikár tömeg nyitottá tételéhez az üzleteket a ház sarkaira tették, és a földszinti homlokzatot perforáltan képezték ki. A teraszok mintázatos elrendezését az épülettömeg, és az erkélyeken kívánt nagy belmagasság generálta.

A teljes tetőfelület berendezése a lakókra van bízva, eltérő árnyékolók, funkciók, kerthasználatok fognak megjelenni. Hogy az épület hosszútávon egységes maradjon, a tömeg képzeletbeli kontúrját egy fehér acélszerkezettel „koronázták” meg, ennek célja, hogy integrálja az ide kerülő későbbi szabad elemeket.


Linkek:

link-1
link-2


Angol linkek:

link-1
link-2
link-3


Oktatás


📷 11
Oktatás
Budafoki Zöldike Bölcsőde


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Archi-kon Kft.
Beruházó: Budapest Főváros XXII. kerület Budafok-Tétény Ökormányzat
Tervező: Archi-kon Kft., Nagy Csaba, Pólus Károly
Kivitelező: Archibona Kft.


A Tétényi fennsík délkeleti lejtőjén épült a Budafok-Tétény Önkormányzat három egységből álló Zöldike Tagbölcsődéje. A hosszan elnyúló telek alatt, idegen tulajdonban lévő pincerendszer húzódik. Az új pincei szellőzőkürtők vasbeton körlyukasztott kútgyűrűi játékosan egyedi karaktert hoznak a külső elrendezésben és megjelenésben.
A pavilonos kialakítást egységes, a tereplejtést követő, de a csoportszobák konzolos előtetőit hangsúlyozó extenzív zöldtető fedi, körülölelve a belső játszóudvarokat.


📷 23
Oktatás
Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új tömbje


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályamű elnevezése és címe: Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
Pályázó: TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft.
Beruházó: Pécsi Tudományegyetem
Tervező: TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft.
Kivitelező: ZÁÉV Zrt.


A Pécsi Tudományegyetem beruházásának célja egy korszerű, nemzetközi színvonalú, zöld és hallgatóbarát campus megvalósítása volt. A Modern Városok Program keretében egy 12.000 négyzetméteres új oktatási és kutatási épületszárny jött létre igen magas szintű szakmai követelmények figyelembevételével.
Az új szárnyban négy nagyelőadó és 34 szemináriumi terem készült el. A kampusz központjában található hatalmas központi pihenőpark tóval, kényelmes ülőbútorokkal és árnyas zónákkal várja a hallgatókat és oktatókat. A fejlesztés 135 új parkolóhely és 140 kerékpártároló kialakításával rendezte az egyetem parkolási szükségleteit. Az új épületszárnyban találhatók az úgynevezett Core Facility terek, melyek az orvosi kutatások legmagasabb szintű követelményeinek felelnek meg és speciális jellemzőkkel bírnak. Ez a terület a „labor a laboron belül” elv szerint valósult meg, az épület közepén helyezkedik el és az intézetek közösen használják.


📷 45
Oktatás
Csicsergő Tagóvoda felújítása


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat,
Beruházó: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.
Tervező: Zacc Építésziroda Kft., Vizer Balázs vezető tervező


A XIII. kerületi Önkormányzat az 5 éves óvoda és bölcsőde felújítási programja egyik állomásaként 2021-ben kezdte meg a Csicsergő Tagóvoda épületének teljes felújítását és korszerűsítését.
Az épület tervezésénél és megvalósításánál alapvető cél volt, hogy egy közel nulla energiaigényű, passzív jellegű épületet valósítsunk meg.
Megtörtént a földszint teljes akadálymentesítése, a fejépület középfolyosósra való átalakítása és a hiányzó óvodai funkcionális egységek – mászófalas tornaszoba, fejlesztők, logopédia, mosoda, központi mosogató és az orvosi szoba, akadálymentes mosdó – kialakítása. Elkészült egy kézműves és egy sószoba is a gyermekek részére, továbbá egy üvegfalas nevelőtestületi tárgyaló szoba is helyet kapott.
Az épület alaprajzi struktúrájának megőrzésével megmaradtak a gyermekek és óvónők által kedvelt, szárnyak közti kisebb területű játszóudvarok, a gyermekek részére fűszernövény ágyásokat alakítottunk ki. A „zöld” óvoda címmel összhangban az épületen belül egy élő növényekkel telepített zöld falat is létrehoztunk.


📷 35
Oktatás
DEAN’S Home


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Forestay Group
Beruházó: Forestay Development Kft.
Tervező: Avant Garde Építész Stúdió, Kertész András DLA
Kivitelező: Swietelsky Magyarország Kft


A Dean's egy hibrid üzemeltetésű szálláshely, mely egyszerre kínál hosszú távú lakhatást a Budapesten tanuló külföldi diákoknak és rövid távú szállást a várost látogató turistáknak.
A fejlesztés során Budapesten elsőként valósult meg privát alapon működő nagyméretű diákszállás. Az üzemeltetési modell a vendégek igényei szerint dinamikusan változtatja szobáinak arányát a rövid és középtávú hasznosítás között. A 418 db egyszemélyes szoba saját konyhával és fürdőszobával rendelkezik, magas minőségű kiépítése, fiatalos designja megfelel a mai elvárásoknak. Az épület nagy kapacitású közösségi tereket, tanulószobákat, edzőteremet, TV szobákat, tetőteraszt, kávézókat, éttermet és élelmiszerboltot is kínál. A földszintjén áthaladó sétány közvetlen összeköttetést teremt a Semmelweis Egyetem épületei és a metrómegálló között.
A projekt fejlesztője a magyar Forestay Development Kft. Az ingatlan tulajdonosa a Forestay Diákhotel I. Ingatlanalap. Az épület a Forestay Group üzemeltetésében működik.


📷 35
Oktatás
DEAN’S Home


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Forestay Group
Beruházó: Forestay Development Kft.
Tervező: Avant Garde Építész Stúdió, Kertész András DLA
Kivitelező: Swietelsky Magyarország Kft.


A Dean's egy hibrid üzemeltetésű szálláshely, mely egyszerre kínál hosszú távú lakhatást a Budapesten tanuló külföldi diákoknak és rövid távú szállást a várost látogató turistáknak.
A fejlesztés során Budapesten elsőként valósult meg privát alapon működő nagyméretű diákszállás. Az üzemeltetési modell a vendégek igényei szerinti dinamikusan változtatja szobáinak arányát a rövid és középtávú hasznosítás között. A 418 db egyszemélyes szoba saját konyhával és fürdőszobával rendelkezik, magas minőségű kiépítése, fiatalos designja megfelel a mai elvárásoknak. Az épület nagy kapacitású közösségi tereket, tanulószobákat, edzőteremet, TV szobákat, tetőteraszt, kávézókat, éttermet és élelmiszerboltot is kínál. A földszintjén áthaladó sétány közvetlen összeköttetést teremt a Semmelweis Egyetem épületei és a metrómegálló között.
A projekt fejlesztője a magyar Forestay Development Kft. Az ingatlan tulajdonosa a Forestay Diákhotel I. Ingatlanalap. Az épület a Forestay Group üzemeltetésében működik.


📷 15
Oktatás
Lurkópalota Óvodafejlesztés Kalocsán


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Videó megtekintése


Pályázó: KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Beruházó: KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Tervező: ÉPÍTÉSZMŰHELY KFT., Vass-Eysen Ervin vezető tervező
Kivitelező: GENERÁL ÉPÍTŐIPARI KFT.


A „Lurkópalota” projekt egy új 75 férőhelyes óvoda építése, mely a meglévő, korszerűtlen Kunszt utcai óvoda kiváltását valósítja meg, a TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00010 „Óvodafejlesztés Kalocsán” c. projekt keretében. Az új építésű óvoda az adott ingatlanon meglévő Ifjúsági Ház megtartása mellett, az udvaron került megépítésre. A 3 db 25 fős foglalkoztatóból, melegítő konyhából, tornaszobából, könyvtárból és kiszolgáló helyiségekből álló, az emeleti irodahelyiségekkel kiegészült új óvoda épület 2022-től fogadja a kisgyermekeket. Az új óvodát a város egy másik, folyamatban lévő pályázat keretében további csoportszobákkal bővíti. A meglévő, helyi védett Ifjúsági Ház épületének megtartása és eredeti közösségi kulturális tevékenységébe történő visszahelyezése mellett a bevárosi, frekventált helyen található, gondozatlan terület rehabilitációja és új funkciójában történő hasznosítása is hosszú távon biztosított, egy ponton összekapcsolva a közösségi-kulturális tevékenységeket és a kisgyermeknevelési feladatokat is.

📷 30
Oktatás
Kőbányai Mocorgó Óvoda új épületének megvalósítása


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Videó megtekintése


Pályázó: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat
Beruházó: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.
Tervező: KJT Építész Stúdió Kft.
Kivitelező: Nimród-Bau Beruházó és Kivitelező Kft.


A Kőbányai út 38. szám alatt a meglévő korszerűtlen földszintes oktatási-nevelési épületek bontását követően egy új 6 csoportos, kétszintes óvoda épült fel csökkentve a beépített területet és növelve a zöldfelületek méretét. Az intézmény gyermekbarát jellegét hangsúlyozzák a klasszikus formabedobós játékra emlékeztető vidám játékos színek és geometrikus formák, amelyek az épület külső homlokzatán és belső tereiben visszatérően jelennek meg. A csoportszobák egy jól átlátható rendszerben a világos és tágas belső aula köré szerveződnek. Az egyes csoportszobák és az udvar kapcsolatát a tágas árnyékolókkal fedett teraszok biztosítják. A természetes anyagok alkalmazása és a természetközeliség kiemelt szempont volt a tervezésnél. A korszerű műszaki megoldásokkal (hőszivattyú, napelemek stb.) jelentősen csökkent az épület energiafelhasználása.

Linkek:

link-1
link-2


Városi léptékű fejlesztés


📷 24
Városi léptékű fejlesztés
Soproni Múzeumnegyed


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Videó megtekintése


Pályázó: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata
Beruházó: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata
Generáltervezés: Archi.doc Építésziroda Kft., Józsa Dávid építész vezető tervező
Kivitelező: FÉSZ Zrt.
Kiállítás kivitelezési munkálatok: Narmer Építészeti Stúdió
Üzemeltetés: Soproni Múzeum


A Múzeumnegyed projekt során megvalósult a Sopron főterén, a Tűztorony szomszédságában múzeumként működő Fabricius-ház, Storno-ház és az egykor lakóházként funkcionáló Tábornok-ház összekapcsolása, mellyel egy komplex múzeumi egység alakult ki, az egész múzeum egy élményközpontú, látogatóbarát intézménnyé vált.
A fejlesztés megvalósítása során faláttörésekkel, belső átjárók kialakításával egyetlen épületkomplexumban, egy közös bejárattal vált megközelíthetővé minden kiállítás. A fejlesztés tartalmazta a Tábornok-ház átalakítását, felújítását, udvarlefedését, a Fabricius-ház felújítását és a Storno-ház mögötti függőkert felújítását.
Az újonnan kialakított központi fogadótér a Tábornok-ház üvegtetővel fedett belső udvarában fogadja a látogatókat. A fogadótérhez kapcsolódnak a különböző látogatóbarát kiszolgáló funkciók: a jegypénztár, információs pult, vizes blokkok, akadálymentes mosdó, babaszoba, ruhatár, ajándékbolt és kávézó. A fogadótéri lift fogja biztosítani mind a három épület vendégtereinek akadálymentes megközelíthetőségét.


📷 26
Városi léptékű fejlesztés
Villány Zöld Város Projekt Villány közterületek
Villány közterületek

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Villány Város Önkormányzata
Beruházó: Villány Város Önkormányzata
Tervező: Kertvéllesy Ingatlan Kft., Kertvéllesy Gábor
Kivitelező: GSH-Építő Kft.


Villány - a Szőlő és a Bor városa, egész évben nyitott pincékkel és rendezvény helyszínekkel várja a borkedvelőket. A TOP-2.1.2-16-BA1-2017 00005. azonosító számú „Zöldítő-Első lépések Villányban az ökotudatos város kialakításához” című pályázat megvalósulásával a közterületek egységes arculatot kaptak.
A város déli fekvéséből adódó kitettség mérséklése céljából árnyékoló, lombhullató fasorok telepítése történt. A városban megvalósuló zöldfelületi és közterületi fejlesztések - fásítás, cserjefelületek kialakítása, térkövezés, utcabútorok, szökőkutak telepítése - növelték a település rendezettségét. Fokozott figyelmet kapott a területre hulló csapadékvízzel történő gazdálkodás, szökőkútba történő visszaforgatással. A Villány Könyvtári, Információs és Közösségi Szolgáltató Hely felújítása során klímabarát műszaki és tervezési elvek érvényesültek.
A turisztikai szolgáltatásokhoz kerékpárkölcsönző és elektromos autó töltő kialakításával, játszótér fejlesztéssel járult hozzá a város.


📷 28
Városi léptékű fejlesztés
A szegedi Móra Ferenc Múzeum és a Szegedi Vár, Várkert turisztikai célú fejlesztése


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Bodrogi Bau Kft.
Beruházó: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
Tervező: Tér és Forma Építész Iroda - Vesmásné Zákányi Ildikó
Kivitelező: Bodrogi Bau Kft.


A múzeum épület felújításával megvalósult a műemléki Móra Ferenc Múzeum rehabilitációja, kritikus szerkezetinek műemléki megvédése, így a tetőfedés, tetőszerkezet, csapadékvíz elvezetés szerelvényeinek cseréje, a homlokzati nyílászárók, homlokzat, lábazat, főbejárati oszlopok, timpanon felújítása, továbbá kapcsolódó gépészeti, elektromos és gyengeáramú rendszereinek felújítása. A fejlesztés során megvalósulnak olyan belső állandó kiállítóterek, interaktív attrakciók, amelyek méltán szolgálják az épület funkcióját, a látogatók minél gazdagabb, élményekben dús közművelődését. Többfunkcióssá vált a várkert, rendezvények és vendéglátás is helyet kap.

Az épület felújítása fontos része ezen belvárosi terület rehabilitációjának (teljes Stefánia, a Radnóti Miklós Gimnáziumtól a Roosevelt térig), amely ezt követően tud megvalósulni.


Kategóriába nem solrolt létesítmény


📷 10
Kategóriába nem solrolt létesítmény
Sopron, Árpád utcai parkoló


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata
Beruházó: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata
Tervező: Középülettervező Zrt., Tima Zoltán felelős tervező.
Kivitelező: FÉSZ Zrt.
Üzemeltető: Sopron Holding Zrt.


Sopron belvárosában a parkolószám bővítése érdekében az Önkormányzat az Árpád utcában egy 235 db gépkocsi, 26 db motorkerékpár és 10 db kerékpár férőhelyét biztosító parkolóház létesítése mellett döntött.
A parkolóház épülete öt szintes, félszint eltolású, egyirányú forgalmi rendű, egységes vasbeton szerkezetű. A félszinteket összekötő rámpák az épületrész szélső sávjában, a keleti és nyugati oldalon helyezkednek el. A parkolóház földszinti, járművek számára kialakított be- és kijáratai a városközponthoz közelebb az épület délnyugati szélén helyezkednek el.
Az épület teljes külső felületén 75%-os áttörtségű függőleges kerámia lamellákkal kialakított egységes burkolati rendszer került elhelyezésre, mely a történelmi környezethez illeszkedő igényes anyaghasználattal transzparens vagy tömör megjelenést biztosít az egyedi formájú épületnek.
A kb. 2000 m2 alapterületű új épület mellett további 4000 m2 nyílt terület is megújult, közösségi tér jött létre és jelentősen bővült a zöldfelület nagysága, javult az Ikva-menti zöldsáv közterületi integráltsága.


📷 28
Kategóriába nem solrolt létesítmény
Székesfehérvár Sóstói Stadion


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Beruházó: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Tervező: S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft., Streit Ágnes
Kivitelező: Sóstó konzorcium: STRABAG-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft., STR Építő Kft. , Belfry PE Kft., Ed. Züblin AG


Székesfehérvár, Sóstói területen a meglévő Sóstói stadion teljes rekonstrukciója valósult meg. A stadion 14.000 fő befogadására alkalmas, UEFA 4-es kategóriájú, teljesen fedett lelátóval, fűtött, drénezett, öntözőrendszerrel és élőfüves pályával ellátott. A stadion multifunkcionális rendezvénytérként is hasznosítható, koncertek, más tömegrendezvények tartására is lehetőséget nyújt.

Székesfehérvár Közgyűlésének döntése nyomán nemcsak a Sóstói Stadion, hanem annak környezete is megújult, így komplex városrészi rehabilitáció valósult meg a 4 457 millió Ft keretösszegből, állami forrásból.
Megvalósult a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja, mely magában foglalja a mederkotrást, vízpótlást, tájépítészetet, a tósétány és a Zöld tanya kialakítását, Sóstói Kilátó építése, Játszótér kialakítása, Sóstó Vadvédelmi központ és Közösségi Ház építése, a Stadion környezetében lévő közutak (Csíkvári út, Homoksor, Hosszúsétatér) felújítása, a Stadion telkén kívüli parkolók kialakítása, kamerarendszer kiépítése.


📷 54
Kategóriába nem solrolt létesítmény
Piaccsarnok – Nagykőrös
2750 Nagykőrös, Kálvin tér „0”

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Videó megtekintése


Pályázó: Nagykőrös Város Önkormányzata
Beruházó: Nagykőrös Város Önkormányzata
Tervező: Kiss Járomi Építészeti és Belsőépítészeti iroda Kft., Dr. Kiss Gyula DLA és Járomi Irén vezető tervezők
Kivitelező: EU-ÉPÍTŐ Kft.
Üzemeltető: KÖVA-KOM Nonprofit Zrt.


Az új piac-csarnoképülete egy sok éve érlelődő és a város és az egyetemi kar közötti együttműködés mint városi edukációs folyamat által segített döntéshozatal végterméke. Fontos mindez azért, mert a piac mint a helyi kisgazdaságok motorja újra éledve helyet tud adni a helyben termelt egészséges élelmiszerek elérésének. Első lépésként el kellett hinni és meg kellett érteni mindennek a szükségességét. Második lépésként egy olyan épületet kellett tervezni, amely úgy képviseli a „3.évezred első percei”-nek építészetét, hogy egy kisváros családiházas városszövetében mint befogadó közegben egészségesen tudjon jelen lenni. A klímatudatos épület tömege és egész struktúrája úgy lett megkonstruálva, hogy minimális – kvázi zéró – energiafelhasználással magát szellőztetve, gépi hűtés és fűtés és légtechnika nélkül működik. Mindent az épület kialakításából adódó természetes folyamatok üzemeltetnek. A két hétnél hosszabb téli fagypont alatti időszakban a napelemek által termelt energia egy része elektromos sugárzó ernyőket lát el fagymentesítési célból.
Az energiadizájn által kalkulált energiaegyensúly a belső üzletek hűtőgépei (húsbolt, virágbolt stb.) által csarnokon belül leadott energiák révén, felhasználva a piacozó emberek és a világítás és a zöldségek által leadott energiákat, tart fenn egyensúlyt. Az épület árnyékolását és fiatalos megjelenését adó nemes színű egyedileg perforált klímahomlokzat egységes és ugyanakkor teljesen egyedi dizájnt képviselve becsábítja és a szó jó értelmében trendi hellyé teszi a fiatal korosztályok szemében is.
A város büszke új középület minőségű épületére.


📷 31
Kategóriába nem solrolt létesítmény
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok
2800 Tatabánya, Olimpikon utca. 3.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázók: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt., ÉPKAR Zrt., Fejér-B.Á.L. Zrt.
Beruházó: Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.
Generáltervező: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt.
Kivitelező: ÉPKAR Zrt., Fejér-B.Á.L. Zrt.
BIM koordináció: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt.
Íves acélszerkezet kiviteli- és gyártmánytervezése: E-Steel Mérnöki Kft.
Kert- és tájépítész: CÉH zRt. (PS Alkotó Kft.)


A Tatabánya délkeleti részén fekvő épület egy multifunkcionális, 6.000 nézőt is befogadni képes, nemzetközi- és világversenyek megtartására és azok televíziós közvetítésére alkalmas, fedett sportcsarnok, melyhez kapcsolódik egy 20 pástot befogadó vívóterem is.
A letisztult külső- és belső megjelenésű csarnok alkalmas kosárlabda, futsal, röplabda, tenisz, vívás és cselgáncs mérkőzések lebonyolítására. A létesítmény elsősorban a nemzetközi hírű, első osztályú kézilabdacsapat felkészülését és versenyeit szolgálja. A csarnokot a 2027-es női kézilabda-világbajnokság fő helyszínének választották.

A multifunkcionális csarnoktér hasznosítása során könnyű- és komolyzenei koncertek, prózai- és táncszínházi előadások lebonyolítására is lehet számítani. A csarnoktér és a vívóterem részbeni összenyitásával a létesítmény alkalmas kiállítások, vásárok, szakmai expók, nagy létszámú fogadások, rendezvények, bálok megrendezésére is. A lelátók egy részének teleszkópos kialakítása is ezt segíti elő.


Művelődés


📷 19
Művelődés
Nádasdy- kastély műemléki rekonstrukció


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályamű elnevezése: Nádasdy- kastély műemléki rekonstrukció
Pályázó: TSPC Mérnökiroda Kft.
Beruházó: NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Tervező: TSPC Mérnökiroda Kft. Kádár Mihály, Bicske Építő Kft. Ónodi Szabó Lajos
Kivitelező: Merkbau Zrt


A több szakaszban megvalósult rekonstrukció célja a műemlék méltó állagmegóvása az utókor számára, illetve a modern turisztikai funkciók megvalósítása. A kastély földszintjének egykori reprezentációt szolgáló termei nyitottak a látogatók számára és itt kaphatnak helyet az elegáns rendezvények is. Az épület legkülönlegesebb terének, az Ősök csarnokának és a hozzá kapcsolódó termek berendezésének nagy részét sikerült eredeti helyén megtartva restaurálni.
A kastélyépület emeleti terei voltak a család egykori hálószobái, elegáns fürdőszoba és egyéb kiszolgálóhelyiségek tartoztak ide. Ezekben az egyszerűbb megjelenésű enteriőrökben a nagyközönség kiszolgálására időszaki kiállítások, a múzeumpedagógia terem és egy hálószoba és fürdőszoba bemutatóhelyiségei kaptak helyet.
Az egykor pompás, különleges növényekkel berendezett angolpark romjaiban is impozáns hangulatú volt: a tóépítési munkákkal, a történeti sétautak visszaállításával és növénytelepítéssel tették újra teljessé a különleges eleganciájú, romantikus kastélykertet.


📷 24
Művelődés
Magyar Állami Operaház korszerűsítése
1061, Budapest, Andrássy út 22.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt. és ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. együttesen
Beruházó: 2017-2019 és 2022-: Magyar Állami Operaház
2019-2022 között: Opera Vagyonkezelő Kft.
Tervező: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.
Kivitelezői konzorciumok:
- műemléki és üzemi területek: West Hungária Bau Kft., ÉPKAR Zrt., LAKI Zrt.
- színpadtechnika: Bosch Rexroth Hajtás- és Vezérléstechnika Kft., Színpad- és Emelőgéptechnika Kft., Hidromatic Ipari Berendezéseket Tervező és Elektrotechnikai Berendezéseket Gyártó Kft.


Az Operaház felújításának köszönhetően a modernizált és korszerű épület megtartotta annak történelmi és kulturális értékeit, hozzájárulva a környék élhetőségének, a lakosság jólétének javulásához és illeszkedve a városfejlesztési koncepcióba, melynek részeként az akadálymentes tömegközlekedési eszközök elérhetővé tették az Operaházat. A műemléki épület részleges akadálymentesítése külön figyelmet kapott a tervezés és kivitelezés során.

Az épületben található terek a modern igényeknek megfelelő technikai felszerelésekkel és berendezésekkel rendelkeznek. Az innovatív műszaki megoldások között találhatóak energiatakarékos rendszerek, intelligens világítás, korszerűbb, szélesebb tudású, ugyanakkor energiatakarékos színpadtechnológiai rendszerek.

A felújítás kulturális és gazdasági hatásai közé tartozik, hogy lehetővé teszi a még nagyobb szabású előadások és események megrendezését, ami vonzóvá teszi az Operaházat a művészetkedvelők és a turisták számára. A korszerűsített Operaház immár magas minőségű kulturális és művészeti eseményeknek adhat otthont.


📷 40
Művelődés
Millenáris G épület átalakítása és bővítése
1024 Budapest, Kis Rókus utca 8-12. / 1024 Budapest, Fény utca 20-22.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt.
Beruházó: MILLENÁRIS Tudományos Kulturális Közhasznú NONPROFIT KFT.
Tervező: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt. és Mata-Dór Architektúra Kft.
Kivitelező: HUNÉP Zrt.


A Ganz Villamossági Művek 1910-es években épült „G” épületét a nagymúltú gyártelep 2000-es revitalizációja, a Millenáris Park létrehozása során ideiglenesen újították fel. A Park Fogadóépületévé vált csarnok hamar kedveltté vált, így a szanálás elmaradt, sőt az egykori vasöntöde épülete 2005-ben műemléki védettséget kapott. 20 év után került sor az épület átfogó, műemléki felújítására és bővítésére, fontos szempontként a Park arculatához való illeszkedés szolgált.
A bővítés új födémek beépítésével, illetve az északi homlokzathoz illesztett új traktus építésével valósult meg, amely szálcement burkolattal és játékos homlokzati struktúrával reflektál környezetére.
A földszinten beépíthető színpad és egy 300 fős rendezvényterület, információs pult, ruhatár, illetve büfétér került kialakításra. A korszerű és innovatív, multifunkcionális terek sokféleképpen szeparálhatóak. A galérián külön bejárattal is megközelíthető, mobilfallal kettéválasztható rendezvényterem működik. A változatos programkínálat, az épület modularitásának lehetősége, a belsőépítészeti hangulat, valamint a lokáció és a környezethez, parkhoz való igazodás a Millenáris „G” épületét Budapest egyik legkeresettebb rendezvényhelyszínévé tette.


📷 19
Művelődés
Néprajzi Múzeum
1146 Budapest, Dózsa György út 35.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Városliget Ingatlanfejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Zrt.)
Beruházó: Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.
Tervező: Napur Architect Kft. Ferencz Marcel DLA.
Kivitelező: ZÁÉV Zrt, Magyar Építő Zrt.
Projektmenedzser: Óbuda Group - Főber Zrt.


A Liget Budapest Projekt Európa legnagyobb kulturális fejlesztésének részeként átalakítja a budapesti kultúra élményét, valamint új szabadidős lehetőségeket és zöldfelületeket hoz létre a Városligetben. A Ferencz Marcel építész által tervezett Néprajzi Múzeum öt szinten ösztönözi a látogatókat a néprajzon keresztül a részvételre és interakcióra; földalatti kiállítási szint, földszinti Látogatóközpont, bemutató és előadóterekkel, múzeumi oktatással. Célja a néprajz élményét a természet, a használat, a tárgyak és életvitel, a gyűjtemények kölcsönhatása révén életre kelteni, állandó és ideiglenes, néha crossover kiállítások és oktatások mellett tanulási programokkal. Ez lehetőséget teremt bárki számára, hogy elmerüljön ebben az élményben. A 34.000 m²-es (teljes alapterületű) épülethez a tervezők a népi kultúrából és a természet szinergiájából, illetve az ősi magyar spiritualitásból merítettek ihletet és a legjobb gyakorlat szerinti fenntarthatósági alapelveknek megfelelően kivitelezték.

Linkek:

link-1


Angol linkek:

link-1


Vegyes funkciójú létesítmények


📷 40
Vegyes funkciójú létesítmények
Mindszentyneum


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: TSPC Mérnökiroda Kft, Konkrét Stúdió Építészeti Kft.
Beruházó: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata
Tervező: Kádár Mihály, TSPC Mérnökiroda Kft; Balogh Csaba, Konkrét Stúdió Építészeti Kft.
Kivitelező: ZÁÉV Építőipari Zrt.


A Mindszentyneum kb. 4200 négyzetméteres épületében kiállítótermek, 120 fő befogadására alkalmas konferenciaterem és közösségi tér, illetve múzeumpedagógiai helyiségek is helyet kaptak. A központ zarándokhelyként is látogatható.
Az épület „köpenye” egy mindig változó, finom fény-árnyék játékokat eredményező, lyuggatott, térbeli membrán. Az áttört felületen helyenként áttűnik az egyébként zárt épület belső világa.
A belső terek és formák letisztultak, átláthatók, felemelő érzést közvetítenek.
A földszinten szabadon bejárható térsorban folyamatos közösségi aktivitást generáló szolgáltatások kaptak helyet; előcsarnok, kávézó, ajándék- és kegytárgybolt, rendezvényközpont és egy külön bejáratú közösségi tér. Továbbá itt található a múzeumi jegypénztár-információs pult is. A pinceszinten, az első és második emeleten helyezkedik el a három állandó kiállítótér és a kapcsolódó múzeumpedagógiai terek, míg a legfelső szinten időszaki kiállítás és rendezvénytér, illetve nagyméretű tetőterasz létesült.


📷 8
Vegyes funkciójú létesítmények
GOBUDA Mall
1032 Budapest, Bécsi út 154.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


A nevező adatai: WING Zrt.
Beruházók adatai: WING Zrt.
Tervező, adatai: Aspectus Architect, Pesti József
Kivitelező adatai: Bernecker Zrt.
Üzemeltetők adatai: NEO Property Services


A felújítás során a GOBUDA Mall bérbeadható területe 21.000-ről 25.000 négyzetméterre nőtt, nagyjából 100 üzletnek helyet adó, szolgáltató funkciót is betöltő, a mai kor igényeire választ kínáló, modern bevásárlóközponttá alakult. Az épület kívül-belül teljesen megújult és új funkciókat is kínál.
Az épület sziluettjének megtartása mellett a belső terek, optimalizálására is sor került, az egyes szintek megközelítése jelentősen javult az újonnan beépített mozgójárdáknak és mozgólépcsőknek, valamint az új liftmagoknak és lépcsőházaknak köszönhetően. A belső terek kialakításában elsődleges cél az volt, hogy a szomszédos természetközeli környezet hatása a belsőkben is megjelenjen.
A felújítás után egy friss, modern, barátságos családias hangulatú közösségi találkozóhellyé alakult a ház, ahol nemcsak bevásárolhat az ember, hanem mindezt élményszerűen, az otthonosság jegyében teheti meg. A bevásárlóközpont új néven, GOBUDA Mall-ként nyitott újra. Emberléptékű méretének és kialakításának köszönhetően amolyan találkozási pont, közösségi tér szerepet kíván betölteni az észak-budai régióban.


📷 26
Vegyes funkciójú létesítmények
KOZMO HOTEL és TÁRSASHÁZI LAKÁSOK
BUDAPEST 1082 HORVÁTH MIHÁLY TÉR 17-19.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Kima Studio Kft.
Beruházó: MHC Hotel Company Kft. és Zenobia Hungary Kft.
Tervező: Kima Studio Kft.
Felelős tervező: Draskóczy Gergely (KOZMO hotel és társasházi lakások “AA” szárny, KIMA Studio Kft.), Mészáros Gabriella (Társasházi lakások “AB” szárny, AVS Tervező Kft.)
Kivitelező: Codecsa HU Kft.
Climava HU Kft.
Reticolo Kft.
Traboré Design Kft.


A premodern épületet a historizmus és szecesszió stílushatárán Ray Rezső telefonközpontnak tervezte 1910-ben. Az épület a korai magyar vasbetonépítészet kiemelkedő példája. A technológia fejlődésével folyamatosan, az épület értékeit nem kímélve átépítették, míg végül funkcióját vesztve hosszú ideig üresen állt.
A befektetők és tervezők egy 5*-os szállodát és egy 18 és egy 10 egységet tartalmazó apartmantömböt valósítottak meg a létesítményben.
A több évig tartó átalakítás során a műemléki értékeket felkutatták és helyreállították.
Az apartmanok a közvetlenül a térről nyíló két bejáraton át közelíthetők meg, míg a 22 lakosztályt és 62 szobát befogadó hotel a belső udvarról nyílik. Az 5*-os szállodához reggeliző, étterem, wellness központ és konferenciatermek tartoznak. Az épület adottságaiból adódóan nincs benne két egyforma lakosztály, vagy szoba.
Az átalakítás eredményeképpen az épület megújult egy teljesen más funkcióval, emeli a környezete színvonalát is, miközben tiszteletben tartották az értékeit.


Linkek:

link-1
link-2


Ipar


📷 60
Ipar
Bosch Budapest Innovációs Kampusz
1103 Budapest, Robert Bosch utca 14.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Videó megtekintése


Pályázók: Robert Bosch Kft., CÉH zRt., Market Építő Zrt., ÓBUDA Group
Beruházó: Robert Bosch Kft.
Koncepcióterv: Robert Bosch Kft. + CÉH zRt.
Generáltervező: CÉH zRt.
Generálkivitelező: Market Építő Ltd.
Szerkezetépítés: West Hungária Bau Kft.
Projektmenedzser: ÓBUDA Group
Belsőépítészet: CÉH zRt. (Milliméter Műterem Bt.)
Belsőépítész partner: MádiLáncos Studio Kft.
Tájépítészet: Tília Bt.
Kert kivitelező: DeepForest Kft.
Külső infrastruktúra: Colas Hungária Zrt.
Konyhatechnológia: Teco-Gastro Bt.


A Bosch Budapest Innovációs Kampusz Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztési központja. A kampusz, melynek építési munkálatai 2018-ban kezdődtek, a meglévő Robert Bosch Kft. (így egyúttal a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ) kampuszának kibővítése, amely a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne. A kampusz létszámát tekintve az egyik legnagyobb európai fejlesztési központ, Ma mintegy 3500 szakember – programozók, villamosmérnökök, gépészmérnökök, fizikusok – formálja a jövőt, azon belül is a mobilitás jövőjét a Gyömrői úton. A Bosch Budapest Innovációs Kampusz 90 000 m2-en 1800 újgenerációs munkahelynek ad otthont. 14 000 m2 műszeres kutató- és tesztlabor, egy különleges kültéri tesztfelület és egy csúcstechnológiás óriás tesztcsarnok is megtalálható a komplexumban, melyek a vállalatnál zajló szerteágazó technológiai fejlesztéseket szolgálják. A Bosch 70 milliárd forintos beruházása tovább erősíti Magyarország szerepét a nemzetközi innovációs és ipari együttműködések, valamint a globális járműipari fejlesztések területén.

Linkek:

link-1
link-2
link-3
link-4


Angol linkek:

link-1


📷 34
Ipar
Aeroplex Szélestörzsű repülőgép karbantartó hangár
1985 Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Aeroplex Közép-Európai Kft.
Beruházó: Aeroplex Közép-Európai Kft., Budapest Airport Zrt.
Tervező: ARC-S Group Kft.
Kivitelező: Weinberg’93 Építő Kft.


Az Aeroplex Közép-Európai Kft., mely az egyetlen magyar tulajdonú repülőgép karbantartással foglalkozó cég, kapacitásainak bővítése érdekében új szélestörzsű repülőgépek karbantartására alkalmas hangárt épített meglévő ikerhangárja mellé a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mellyel Közép-Kelet Európában egyedülálló szolgáltatást nyújt.
Az új hangárban vagy 1 db szélestörzsű repülő (B777x-9 vagy A350) vagy több kisebb, (2 db B767-es vagy 4 db A320) keskenytörzsű repülő szerelési munkái zajlanak.
A hangár maga 8 060 m2 hasznos alapterülettel rendelkezik, ami egy alacsonyabb kiszolgáló épülettel egészül ki. Legmagasabb pontja majd 31,50 m, szélessége 87,96 m, hossza pedig 93,39 m. A repülőtér műszaki előtere felé egy 75 m széles és 17,5 m magas hangárkapu segítségével a teljes északi oldal kinyitható a repülőgépek szabad be- és kimozgatása érdekében. A kapu középen kiegészül egy kisebb kapuval, mely a szélestörzsű repülőgépek függőleges vezérsíkjának megfelelő magasságban nyitja ki a homlokzatot.
A project Design & Build konstrukcióban valósult meg.


📷 34
Ipar
Schaeffler Savaria – E-mobility gyár
Szombathely, Söptei út 10.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Videó megtekintése


Pályázó: M Mérnöki Iroda Kft.
Beruházó: Schaeffler Savaria Kft.
Tervező: M Mérnöki Iroda Kft., Sándor Diána
Kivitelező: Vasi Árcsi Kft.


A Schaeffler csoport, amely a világ egyik vezető járműipari beszállítója az E-mobility számára 2021-ben zöldmezős beruházással egy új üzemet építtetett fel. A generáltervező, a pécsi M Mérnöki Iroda Kft. a Schaeffler műszaki csapatával szorosan együtt dolgozva készítette el a terveket, melyek a Schaeffler csoport „Holnap gyára” koncepcióján alapultak, melynek a központjában az alkotó ember áll. A tervezési folyamat során először a teljes területre készítették el a tervezők a koncepciót és ez után az első 20.000 m2 kiviteli tervét. A tervezés és az építkezés kiemelt alapelvei: hozzáadott érték, fenntarthatóság, emberközpontúság, gyáron belüli funkciók elkülönítettsége, moduláris bővíthetőség és flexibilitás.
A DGNB előminősítési rendszerében arany minősítéssel díjazta a beruházást, a végső minősítés folyamatban van. Ez is azt jelenti, hogy a Schaeffler E-Mobility gyár példaként szolgálhat mind hazai, mind nemzetközi szinten az emberközpontú és fenntartható gyártervezésben.


Linkek:

link-1
link-2
link-3


📷 17
Ipar
A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza
1101 Budapest, Kőbányai út 30.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Opera Vagyonkezelő Kft.
Beruházó: Opera Vagyonkezelő Kft.
Tervező: KÖZÉPÜLETTERVEZŐ ZRT.
felelős tervező: Dr. Smaraglay Gábor ügyvezető igazgató
Kivitelező: STRABAG Konzorcium


1884–86-ban épült fel Feketeházy János műtermének tervei alapján a magyar vasúttörténet európai viszonylatban is párját ritkító legnagyobb csarnokrendszere, az Északi Járműjavító, amely több éven át tartó átalakítást és felújítást követően 2020-tól a Magyar Állami Operaház új logisztikai és művészeti központjának ad otthont. A közel 30 ezer m2-es területen épült fel az Opera próba-, gyártó- és raktárközpontja, amelyben a közel 500 személyes Bánffy Miklós terem, az ugyancsak operaházi színpaddal méretazonos Hevesi Sándor háziszínpad és a hasonló alapterületű, Fricsay Ferencről elnevezett zenekari stúdió létesült. Feketeházy János, az Operaház vasszerkezetei és az Eiffel-csarnok tervezőjének emléktere mellett ide költözött az intézmény kilenc gyártóüzeme, összes díszlete, jelmeze és kelléke is. Az OPERA itt játssza valamennyi kortárs balettelőadását, a XX. századi operaművészet egyes remekeit és a kortárs operákat, ezen kívül a műfaj periférikus értékeit, az intézmény crossover kísérleteit (opera és balett, dráma és zene, barokk és dzsessz, opera és video), átiratait, slágeroperák színpadi verzióit. Itt kerül színre a legtöbb gyermekelőadás, gyermekfoglalkozás, és óriási tereivel éppúgy alkalmas látványos hangversenyekre, mint nagyrendezvények megtartására.

Linkek:

link-1
link-2


Szálloda


📷 20
Szálloda
Hungarikum Hotel**** Superior
6065 Lakitelek, Hungarikum Liget Szentkirályi út 5. 043 hrsz

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Népfőiskola Alapítvány
Beruházó: Népfőiskola Alapítvány
Tervező: Leták és Tamás Építésziroda Kft. felelős tervező: Tamás Gábor okl. építész
Kivitelező: Záév Zrt. & Ferroép Zrt.


A Hungarikum Hotel építészeti ikonként utal a nevére, a név által jelzett tartalmi minőségre. A hagyományos technológiával épült, részben alápincézett, földszint + emelet + tetőtéri épület hasznos alapterülete 5550 m2. Az épületben 79 szoba van, ebből 6 konyha nélküli lakosztály, 10 összenyitható, családi szoba, 2 szoba mozgáskorlátozottak számára került kialakításra. A vendégek kiszolgálására 250 adagos konyha és bár működik. A szálloda wellness szolgáltatása két medencéből, két masszázs szobából, egy szaunából, egy gőzkabinból, egy sókamrából és egy öltözőből áll. Azon vendégek számára, akik egy komplex gyógyászati kezelésben szeretnének reszt venni lehetőség nyílik egy zárt folyosón keresztül a korábban megnyitott zárt Termálfürdőbe való átjárás. Az organikus építészetet képviselő 4 csillag szuperior hotel közvetlen környezetében a sportolni vágyókat teniszpálya, míg a táj szépségében gyönyörködni vágyókat, és a nyugalmat kedvelőket az épület mögötti dísztó közepén található sziget várja virágtengerével.

📷 14
Szálloda
MenDan Magic Spa & Wellness Hotel**** Superior tetőszinti SKY POOL medence
8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 8

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Videó megtekintése


Pályázó: MenDan Hotel Kft.
Beruházó: MenDan Hotel Kft.
Tervező: Jankovics és Társa Kft.
felelős tervező: Jankovics Tibor
Kivitelező: medence: Direct-Line Kft., acél szerkezetek: Hork-Acél Kft.


A fejlesztés tárgyát képező 165 szobás szállodaépület 1999 és 2002 között létesült Zalakaros központjában. A fejlesztés alapötlete onnét származik, hogy a szálloda telek mérete nem adott lehetőséget kültéri nyitott medence létesítésére, így a beruházó az oszlopokon nyugvó, tetőszinti megoldás mellett döntött.

A fejlesztésként 2022-ben megvalósult tetőszinti wellness egység egy 5,5 x 26 méter vízfelületű, egész éves használatú kültéri medencét és egy nagyméretű, 50-60 fős szaunaszeánszok megrendezésére alkalmas szaunát, valamint ezekhez kapcsolódó napozóteraszokat és napozóhidat foglal magában. Utóbbi egyben a két épületrész tetőszinti összekötését is biztosítja. A tetőszinti fejlesztést a meglévő beltéri fürdővel egy újonnan létesült homlokzati panorámalift köti össze. A medence fűtött térből való közvetlen megközelítését a vízfelület fölé nyúló közlekedő biztosítja.

A tetőszinti medence európai viszonylatban is egyedülálló, melynek megvalósítása a projekt minden részvevőjétől innovatív gondolkodást követelt.


Linkek:

link-1


Angol linkek:

link-1


📷 42
Szálloda
Minaro Hotel Tokaj MGallery****
3910 Tokaj, Csurgó völgyi út 51.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Tokaj Csurgó Völgy Kft.
Beruházó: Tokaj Csurgó Völgy Kft.
Generáltervező: Dudinszky Tervezőiroda Kft., Dudinszky Orsolya, Füzi Roland
Koncepcióterv: Singer Design Kft.
Kivitelező: Aktuál Bau Éptőipari és Kereskedelmi Kft., Grabarics Építőipari Kft.


A projekt keretében megvalósult, ötcsillagos hotel 100 db szobával, 200 férőhellyel biztosít szálláslehetőséget Tokajban. A vendégek kényelmét szolgálja két étterem, kávézó, vinotéka, wellness részleg, kültéri medencék, fitness terem, szekcionálható konferenciatermek. A szálloda elsősorban két, magas szolgáltatási színvonalat igénylő célcsoport igényeit elégíti ki:
– az alapvetően Tokaj vonzereje miatt érkező vendégek,
– a tematikus szállodai szegmens célcsoportja, akiknek a földrajzi elhelyezkedésnél fontosabb a szálloda természeti környezete és építészeti megoldásai.
A Tokaj – Nyírség – Felső-Tisza kiemelt turisztikai fejlesztési térség szolgáltatói a bor- és gasztronómia, a kultúra, valamint az aktív- és ökoturisztikai termékek köré csoportosulnak. Ezt hivatott kiegészíteni a különleges környezetben, különleges megoldásokkal felépült ötcsillagos szálloda, mely több, mint szálláshely. Komplex szolgáltatást nyújt, új célcsoportokat szolgál ki Tokajban, unikális színe a tokaji turisztikai kínálatnak.


Linkek:

link-1


📷 40
Szálloda
Boutique Hotel Gaia**** Kecskemét


Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: GAIA Kft.
Beruházó: GAIA Kft.
Tervező: Szabó és Társa Kft. - Szabó Balázs,
Statikus Mérnöki Iroda Kft. - Sípos Szabó István
Kivitelező(k): NAZCA BAU Kft.
GRANDBAU-KER Kft.
PE-FA Faipari Kft.
ZAKAR ISTVÁN
GYENIS TIBOR
FABRICIUS ANNA
TÜZIKOVÁCS Bt.
FAIPARI SZOBRÁSZ Kft.
TERMONIVÓ PLUS Kft.
CSL HUNGARY Kft.
PATAI JÓZSEF


Életérzés, stílus és elegancia. Csodálatos építészeti megoldások, mitológia és kultúra találkozása. Híd múlt és jövő között, öröm a jelenben. Ezt jelenti ma a Boutique Hotel Gaia!
Több mint 10 éven át várta jobb sorsát a Kecskemét belvárosában, a város történelmi korzóján elhelyezkedő, a város egyik legszebb, a még lepusztultságában, elhagyatottságában is impozáns, közel 150 éves épülete.
Az újjászületési folyamat 2018-ban indult és közel 5 évnyi munka után 2022 végére Kecskemét egyik ékköve lett!
Az épületben egy 30 szobás hotel került kialakításra, kávéházzal, amely ötvözi a kényelmet és eleganciát az arisztokrata otthonossággal. A szolgáltatások között helyet kapott egy századelőt idéző szalon és egy privát szauna is.
A műemlék épület visszakapott minden olyan elemet, amely az évek során eltűnt, megsérült. A szakma legjobbjai kaptak felkérést arra, hogy létrejöjjön az, amit a tulajdonos megálmodott. Festőművész, képzőművész, épületszobrász, tüzikovács és kézi fafaragó mester, kiegészítve az innovatív, környezettudatos technológiát alkalmazó kivitelezőkkel.
A beruházó nagyszerű példát állított. Az elkészült munka felszólítás arra, hogy ne vesszenek kárba az ősök által létrehozott értékek.


📷 26
Szálloda
Mercure Debrecen**** Superior
4025 Debrecen, Bajcsy Zs. utca 11.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


PÁLYÁZÓK: Bajcsy Invest Kft és BORD Építész Stúdió és ACCOR HotelServices Magyarország Kft és Hajdú Alu Zrt.
BERUHÁZÓ: Bajcsy Invest Kft.
TERVEZŐ: BORD Építész Stúdió
GENERÁL KIVITELEZŐ: Hajdú-Alu Zrt.


Debrecen szívének egy csendes utcájában épült fel a város első nemzetközi márkanevet viselő szállodája a MERCURE Debrecen. A négycsillag superior minősítésű szálloda hiánypótló beruházás, mely kiszolgálja a dinamikusan fejlődő városba érkező növekvő számú turista és üzleti utazó igényeit.
Létrejöttével a sétálóövezet kibővült, az elhanyagolt utcarészlet elegáns európai formát öltött, odacsalogatva ezzel az arra járókat. A hotel hamar az üzleti utazók és a céges rendezvények kedvelt szolgáltatójává vált, ugyanakkor étterme a Winestone Restaurant & Bár a helyiek körében is közkedvelté vált.
A szokatlan tömegkialakítású épületen a nyílászárókon és a tartószerkezeten is megjelenő ferde vonalak dinamizmust és eleganciát sugallnak.
A belsőépítészeti koncepciónak a hagyományos virágkarnevál, valamint Debrecen és környékének földrajzi jellegzetességei a fő motívumai. A felhasznált anyagok magas minősége, a különleges design bútorok és az egyedi printelt tapéták a színvonalas szolgáltatáshoz illő környezetet teremtenek.


Linkek:

link-1
link-2
link-3
link-4
link-5
link-6
link-7
link-8
link-9


Angol linkek:

link-1


📷 39
Szálloda
Radisson BLU Béke szálloda belsőépítészeti felújítása
1067 Budapest, Teréz krt. 43.

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Danubius Hotels Zrt.
Beruházó: Danubius Hotels Zrt.
Építészeti tervek: Archimánia Kft. – Smetana Kristóf
Belsőépítészeti tervek: Specialized Contract Design – Nathalie Rottenburg
Kivitelező: DVM group
Lebonyolító: V-Ber Mérnöki és Tender Kft.


A Radisson BLU Béke Hotel**** Superior ma a budapesti Nagykörút egyik emblematikus épülete, mely az elmúlt hónapokban ünnepelte fennállásának 110 éves évfordulóját. Az épület gazdag történelme során több esetben is a kor színvonalát meghaladó megoldásokat alkalmazott, nem volt ez másképp az 1985-ös nagyrekonstrukció során sem, a Radisson első, a szocialista blokkhoz tartozó szállodájaként. A kor előtt haladás hagyományát az építészeti örökséggel, az épületben lévő műtárgyak restaurálásával és a modern vendégtérbe integrálásával együtt tűzték ki a célokat a belsőépítész és az építész tervező vezette tervezőcsoport elé. A megszületett tervek egyúttal a nemzetközi lánc által támasztott követelményeket is kielégítették. Így vált a 20. század emblematikus, akkori modern Britannia szállója a 21. század modern, letisztult, vendégközpontú Radisson BLU Béke Hotel**** Superior évé. A kivitelezést 5 év alatt, több kivitelezővel együttműködve, és a világjárvány pusztítását is átvészelve 2022. első negyedévében vehették teljes készültségben birtokba az üzemeltető és a vendégek.

Linkek:

link-1


📷 52
Szálloda
Verno House****
H-1051, the 5th District of Budapest, Október 6. Street 26

Projekt részletes ismertetése


Képek letöltése


Pályázó: Leonstrella Üzemeltető Kft.
Beruházó: Leonstrella Üzemeltető Kft.
Tervező: BIS Építész Iroda Kft., Losonczi Júlia
Kivitelező: LTV Interior Kft.


Az 1800-as évek növekvő lakosságával megnőtt az igény parkosított terekre és korzókra. Széchenyi István, a kor kiemelkedő politikusa is e fajta innovációk mellett lobbizva álmodta meg a Rosenberg-ház szomszédságában elterülő sétányt, elképzelése egy városi oázis megteremtése volt.
Az egykor bérházként működő épület igazi közösségi térré vált az évek során, a BDPST Group pedig ezt a közösségi teret és belvárosi oázist igyekszik megidézni a Verno House épületével is, amely 2022 végén szállodaként nyitotta meg kapuit.
Koncepciójára nagy hatást gyakorolt az épület környezete: a Szabadság tér parkja, illetve a belváros élettel teli utcái is inspirációt nyújtottak a szálloda hangulatának kialakításához. A szálloda és annak étterme, a Flava Kitchen & More kialakításánál és dizájnjánál is fontos volt, hogy a belső terek visszaadják mindazt, amit az alapkoncepció magába foglal.
Az enteriőr terveit a Bis Tervezőirodától Losonczi Júlia, Pusztai Veronika és Gyökér András készítették ügyelve arra, hogy a nagyobb részletektől – mint például a bútorok, textíliák kiválasztása – egészen a legapróbb elemekig tökéletes összhangban legyen a szálloda üzeneteivel.