2020. Eredményhirdetés

2020. Pályázók

(a pályázók megjelenítéséhez kérem kattintson ide)

Letölthető dokumentumok:


Kiírás XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nivódij Pályázat 2020

A pályázatot ismertető kiadványhoz szükséges alapadatok és kiegészítő információk másolata

Ismeretető a Nemzetközi Pályázatról

21.st FIABCI Hunfarian Prix d'Excellence book2019

A XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat ismertetése


A FIABCI Magyar Tagozatának közleménye a XXII Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat meghírdetéséről


A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, melynek győztesei nyernek jogot hazánk képviseletére a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton.


A pályázat támogatói:


FIABCI
Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége
Lakásvásár Média Csoport
Magyar Építész Kamara
Budapesti Építész Kamara
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület
Magyar Urbanisztikai Társaság
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
Magyar Építőművészek Szövetsége
Magyar Tájépítészek Szövetsége
Kiemelt online média partner: Irodakereső.info



A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai szakmai- és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások megjutalmazása.

A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi ingatlan fejlesztési nívódíj pályázatán.


Az elmúlt 21 alkalommal a hazai pályázaton több mint 400 alkotás mutatkozott be, és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázaton.


1998-ban a magyar pályázók az első megjelenés óta 24 arany és 35 ezüstérmet szereztek és ezzel a teljesítménnyel Magyarország Európában a legsikeresebb.


Idén is a hagyományoknak megfelelően a hazai verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d’Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2021. májusában a 72. FIABCI Kongresszus keretében Párizsban megrendezésre kerülő gálaesten lesz.


A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.


A nemzetközi zsűri elismerve a magyar pályázat színvonalát, az itthon sikeres pályázatokat előzsűrizés nélkül fogadja be a nemzetközi versenybe.


Tájékoztatásul mellékelten megküldjük a pályázat kiírását, és a 2019-ben megrendezett XXI. pályázat kiadványát, amely a nyertesek és a többi résztvevő bemutatásán túl ismerteti a pályázat történetét , a korábbi hazai nyerteseket és a FIABCI World Prix d’Excellence pályázat magyar díjazottjait


A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, projektmanagerek, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).


A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2019. december 31-e előtt és 2014 január 1 után volt. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a dátuokm az első ütemre vonatkoznak függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.


A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.





Gönczi László

FIABCI Hungary

Vice President of Prix d'Excellence Committee

gonczil@t-online.hu