Gönczi László

Elnök
Gönczi László

Gönczi László

A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlan Szövetség a FIABCI 1951-ben alakult.

A FIABCI (www.fiabci.org) 49 nemzeti és multinacionális tagozata révén a világ több, mint 70 országában van jelen.

A FIABCI tagságát 2300 rendes tag, 99 szakmai szövetség, 97 oktatási intézmény, 14 közintézmény és több, mint 1 millió társult tag alkotja

A FIABCI célja a tagok számára nemzetközi üzleti lehetőségek kialakítása, a tagok munkájának segítése szakmai etikai kódex , szakmai szabályok, segédletek megalkotásával.

A FIABCI tagjai között az igen összetett ingatlanszakma minden szakágának képviselőit megtaláljuk. Ténykedésüket a Fejlesztők/Beruházók, az Ingatlanközvetítők, az Ingatlan Üzemeltetők és a Szakértők világtanácsa koordinálja.

A FIABCI nagy gondot fordít a szakma utánpótlásának szervezésére a Fiatal Tagok Bizottságának segítségével. A FIABCI a fiatal szakembereknek továbbképzési és külföldi szakmai gyakorlat lehetőségét biztosítja.

A FIABCI egy sor nemzetközi szervezettel áll kapcsolatban. Tanácsadóként működik együtt az ENSz Gazdasági és Szociális Bizottságával (UN ECOSOC) és az UN-Habitat-al. Aktívan vesz részt e szervezetek programjaiban kihasználva tagjainak szaktudását.

1992-ben indult a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi ingatlan fejlesztési pályázat (www.fiabciprix.com ), melynek kizárólagos média támogatója a Wall Street Journal.

Az elmúlt negyedszázad során FIABCI World Prix d’Excellence a világ legrangosabb szakmai pályázatává fejlődött.

Magyarország a volt szocialista országok közül elsőként csatlakozott a FIABCI-hoz. A magyar tagozat a FIABCI Hungary 1992-ben alakult és Magyar Ingatlanszakmai Egyesület néven lett bejegyezve.

Gönczi László
Elnök